12/1/11

Έλειπαν οι μάρτυρες, δεν έγινε η δίκη των Κεντέρη-Θάνου-Τζέκου


Η πολύκροτη υπόθεση των Κώστα Κεντέρη, Κατερίνας Θάνου και Χρήστου Τζέκου, για το ατύχημα της 13ης Αυγούστου 2004 που εξέθεσε διεθνώς τη χώρα μας εν μέσω Ολυμπιακών Αγώνων, δεν εκδικάστηκε ούτε σήμερα. Το δικαστήριο διέκοψε για τις 21 Ιανουαρίου επειδή απουσίαζαν ουσιώδεις μάρτυρες. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση έχει πάρει ήδη έξι αναβολές.
Ο συνήγορος του (απόντα στο εξωτερικό) Κεντέρη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε ότι η δίκη δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία των μαρτύρων γιατί είναι ουσιώδεις, ενώ το ίδιο επικαλέστηκε και η Μαρία Κεβγά, δικηγόρος της Θάνου. “Δεν έχουν κληθεί καθόλου και άλλοι σημαντικοί μάρτυρες, όπως για παράδειγμα ο πραγματογνώμονας που εξέτασε τη μηχανή. Επίσης κάποιοι που έδωσαν αρχικά καταθέσεις, επίσης δεν έχουν κληθεί".
Οι συνήγοροι των 9 κατηγορουμένων γιατρών του ΚΑΤ υποστήριξαν ότι εδώ και έξι χρόνια οι πελάτες τους βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας. Προτάθηκε ακόμη και η βίαιη προσαγωγή  μαρτύρων που δεν προσήλθαν! Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος διευκρίνισε ότι δεν ζητά αναβολή, αλλά διακοπή και κλήτευση και νέων μαρτύρων. Ο εισαγγελέας πρότεινε να ξεκινήσει η δίκη με τους παρόντες μάρτυρες, το δικαστήριο αποσύρθηκε και μετά από 40 λεπτά αποφάσισε να διακόψει τη δίκη για την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου.
"Ο Κώστας Κεντέρης είναι παρών και θα δώσει τον σημαντικότερο αγώνα της ζωής του για να αποδείξει την αθωότητά του και να καταδείξει ότι κάποιοι που έκαναν καριέρα και σταδιοδρομία εις βάρος του, θα έπρεπε να κάθονται στο εδώλιο" είπε ο κ.Δημητρακόπουλος.
Ο Χρήστος Τζέκος δήλωσε: “Εμείς είμαστε εδώ και ελπίζουμε να λάμψει η αλήθεια. Περιμένουμε χρόνια να πούμε τα πραγματικά γεγονότα, όπως έγιναν. Τα παιδιά πήγαν στο νοσοκομείο. Ξέρουμε ότι είμαστε αθώοι, και δεν κάναμε τίποτε άλλο, από το να δημιουργήσουμε μεγάλους αθλητές για την χώρα".