10/1/11

Συζήτηση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές


wrariokatastimatwn 


Νέο μέτωπο αντιπαράθεσης αναμένεται να ανοίξει στον εμπορικό κόσμο με αφορμή την πρόταση για λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Το θέμα θα συζητηθεί σήμερα, Δευτέρα, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, ενώ αντιδράσεις έχει ήδη προκαλέσει η απόφαση του νομάρχη Κυκλάδων να επιτραπεί προαιρετικά, το πρώτο τρίμηνο του 2011, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και τις αργίες, καθώς κατά της πρότασης τάσσεται η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων.
Η ΑΣΕ εκτιμά ότι πρόκειται για αναθέρμανση της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει από προηγούμενα χρόνια και σε άλλες περιοχές της χώρας, με στόχο την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Για το λόγο αυτό δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και καλεί το συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων μικρών εμπόρων, τις ομοσπονδίες και τους εμπορικούς συλλόγους να αντιδράσουν, να κινητοποιηθούν, και από κοινού να αντισταθούν στην απόφαση που, όπως εκτιμά, »είναι αρχή για την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση που θα συζητηθεί με τις μεγαλύτερες πιθανότητες έγκρισης είναι το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων 3 με 4 φορές το χρόνο και 4 φορές το χρόνο να υπάρχουν εκπτωτικές περίοδοι και αυτά τα δύο γεγονότα να συνδυάζονται.