20/1/11

Έλενα Ακρίτα : κατέθεσε αγωγή κατά 19χρονου blogger

Αγωγή κατά ενός νεαρού διαχειριστή forum κατέθεσε η Έλενα Ακρίτα, η οποία είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούσε εκείνος τόσο για την ίδια όσο και για την οικογένειά της.

Η Ηδικηγόρος της σεναριογράφου, Χριστίνα Παναγουλέα, μίλησε σε μεσημεριανή εκπομπή του ALTER, όπου μεταξύ άλλων τόνισε πως η εντολέας της είναι άτομο που προασπίζεται την ελευθερία του λόγου, μια ελευθερία όμως που έχει και όρια, αυτά της προστασίας της προσωπικότητας του ατόμου. Όπως δήλωσε θα πρέπει ο 19χρονος να μάθει την αξία της αξιοπρεπούς εκφοράς του δημόσιου λόγου και πως η κίνηση αυτή της Έλενας Ακρίτα έχει ως σκοπό να ξεκινήσει παράλληλα και ένας διάλογος με βάση το ποια είναι τα όρια της κριτικής και των χαρακτηρισμών για ένα πρόσωπο στο Διαδίκτυο.
Η κυρία Παναγουλέα είπε, επίσης, πως η Έλενα Ακρίτα δεν κατέθεσε μήνυση στον νεαρό, προκειμένου να μην αμαυρωθεί το ποινικό του μητρώο και πως στην αρχή η αποζημίωση που ζήτησε ήταν συμβολική της τάξεως του 1 ευρώ, όμως κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει, καθώς το ποσό που θα έπρεπε να ζητηθεί ως αποζημίωση θα έπρεπε να δικαιολογείται από το πολυμελές δικαστήριο.