24/1/11

Τρίκαλα: Κατέβηκαν με τα τρακτέρ στους δρόμους


Ξεκίνησαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις της ΠΑΣΥ στη Θεσσαλία με συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Οι αγρότες άφησαν τα χωράφια και πήραν τα πανό και τα τρακτέρ τους μέχρι την κετρική πλατεία Τρικάλων όπου ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις τους. Ο Απόστολος Θωμόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων "Η Άνοιξη", έκανε λόγο για γενικευμένη "επίθεση" σε όλα τα μέτωπα και σε όλους τους συντελεστές που καθορίζουν την ύπαρξη των μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι τα προϊόντα τους βρίσκονται στο έλεος των "αγορών" που πότε μένουν στα αζήτητα και απούλητα και πότε παίρνονται κοψοχρονιά και σχεδόν τζάμπα. Μίλησε δε και για αθρόες εισαγωγές και ανεξέλεγκτες ελληνοποιήσεις αμφιβόλου ποιότητας προϊόντων.

Ο κ. Θωμόπουλος τόνισε επίσης, πως η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων η "΄Ανοιξη" κλιμακώνει τον αγώνα της, συμμετέχοντας στην κατάληψη του ΕΛΓΑ στη Λάρισα την προσεχή Πέμπτη. Επίσης, θα συμμετάσχει με λεωφορεία στο συλλαλητήριο της ΠΑΣΥ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου με αφορμή την "ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΑ", καθώς και με αγροτικά μηχανήματα στην απεργία και συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 του ίδιου μήνα.

Μετά το πέρας των ομιλιών, οι αγρότες πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικές οδούς της πόλης των Τρικάλων αποκλείοντας συμβολικά το κεντρικό κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας.