11/1/11

Στάσεις εργασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς

 
 
 
Συνεχίζεται το πρόγραμμα κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, την Τρίτη με στάσεις εργασίας σε όλα τα μέσα εκτός του μετρό. Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, ενώ οι διοικήσεις των επιχειρήσεων αναμένεται να προσφύγουν στο Πρωτοδικείο, ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, για την Τρίτη οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3:30 το απόγευμα. Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα κάνουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα. Ο ΗΣΑΠ θα ακινητοποιηθεί από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα, ενώ οι εργαζόμενοι θα απέχουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί από την έκδοση και τον έλεγχο των εισιτηρίων. Κανονικά θα κυκλοφορήσει το Μετρό.


Την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3:30 το απόγευμα. Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα κάνουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σχέδια των εργαζομένων και κυρίως των ηλεκτροδηγών του ΗΣΑΠ είναι να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Οι εργαζόμενοι στο Μετρό δεν έχουν αποφασίσει ακόμη για τη στάση που θα κρατήσουν για την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Λεωφορεία και τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν εντελώς την Πέμπτη, λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων σε αυτά. Στάση εργασίας αναμένεται να πραγματοποιήσουν από τις 12:00 μέχρι τις 4:00 οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ την Πέμπτη. Στο Μετρό επειδή υπάρχουν διαφορετικές συνδικαλιστικές απόψεις, τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, ΣΕΛΜΑ, πραγματοποίησαν σήμερα, Δευτέρα, Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο εξής σε στάσεις εργασίας και εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για την Πέμπτη, ζητώντας παράλληλα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, από την προσεχή Δευτέρα θα κατέλθουν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες.

Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι διοικήσεις των επιχειρήσεων αναμένεται να προσφύγουν στο Πρωτοδικείο, ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις.



 http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231073944#ixzz1AiSGYPQ3