9/1/11

Σπρώξτε τη μπάρα......Μη πληρώνεις κι εσύ!!!


"Οι εθνικοί δρόμοι είναι δημόσια περιουσία - Σπρώξτε τη μπάρα. Μη πληρώνεις κι εσύ!". Μ' αυτό το σύνθημα εκατοντάδες μέλη, του κινήματος ενάντια στα διόδια, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που έκανε το πανελλήνιο συντονιστικό των επιτροπών αγώνα κατοίκων πολιτών και εργαζόμενων ενάντια στα διόδια και άνοιξαν σήμερα τις μπάρες σε πολλούς σταθμούς διοδίων της χώρας.

Το άνοιγμα ξεκίνησε, σε κάποιους σταθμούς στις 12 το μεσημέρι, και οι μπάρες έμειναν ανοιχτές μέχρι τις 5 το απόγευμα. Οι οδηγοί περνούσαν τα διόδια με κορναρίσματα και σχηματίζοντας το σήμα της νίκης προς τα μέλη του κινήματος που κρατούσαν ανοιχτά τα διόδια.

Άντρες, γυναίκες ακόμη και μικρά παιδιά ήταν εκεί για να δώσουν δυναμικό παρόν ενάντια στην καταβολή των διοδίων.

Σε δηλώσεις της η κάτοικος της περιοχής στα διόδια των Αφιδνών Φρόσω Πέτρου τόνισε ότι "πρέπει να ανοίξουμε τα διόδια. Μένουμε στην περιοχή και περνάμε από δω τρεις και τέσσερις φορές την ημέρα για να πάμε στις δουλειές. Ο μισός μας μισθός φεύγει στα διόδια και τις βενζίνες, πώς θα ζήσουμε;".

Ο Βασίλης Βουζαλάς επισήμανε ότι "είμαι εδώ γιατί πρέπει να ξεκινήσει η ενεργοποίηση των πολιτών για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας, που καθημερινά υποβαθμίζεται. Δεν είναι μόνο τα διόδια, έχουμε καθημερινά προβλήματα που υποβαθμίζουν τη ζωή μας. Αν δεν αντιδράσουμε μαζικά θα πηγαίνουμε συνεχώς πίσω".

Το μέλος της "Αντικαπιταλιστικής Επιτροπής" και δικηγόρος Δημήτρης Σαραφιανός τόνισε ότι "σήμερα είναι μια γιορτή. Οι δρόμοι είναι δημόσιοι και έτσι πρέπει να μείνει γιατί οι συγκοινωνίες και οι μεταφορές είναι δημόσιο αγαθό και δεν θα περάσει η ιδιωτικοποίησή τους", επισημαίνοντας ότι "η αύξηση του κόστους στις μεταφορές σε περίοδο οικονομική κρίσης, πλήττει τα λαϊκά στρώματα".

Από την πλευρά της η Ελευθερία Μελά, κάτοικος της περιοχής δήλωσε ότι "μένω στο Καπανδρίτι και για μας τα διόδια αποτελούν μεγάλο πρόβλημα. Αυτόν τον δρόμο τον έχουμε πληρώσει και εμείς, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση, βαρεθήκαμε πια να πληρώνουμε αυτά που έχουν φάει άλλοι".

Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Γιώργος Αρέστης τόνισε ότι "ο λαός σε πανελλαδικό επίπεδο διεκδικεί και αγωνίζεται για ελεύθερους δρόμους. Η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεπουλήσει τα πάντα, ακόμα και τους δρόμους και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η αγανάκτησή μας πια έχει ξεχειλίσει".

Όπως είπε ο κ. Αρέστης μεθαύριο Τρίτη οι επιτροπές της Ελλάδας ενάντια στα διόδια θα συνεδριάσουν στις 11 το πρωί στη Λαμία για να καθορίσουν τη περαιτέρω στάση τους. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το κ. Αρέστη έχουν δηλώσει συμμετοχή 19 επιτροπές.

Αντιδράσεις: