17/1/11

AΠΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ



Σε πανελλαδικές επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες προχωρούν έως και τις 28 Ιανουαρίου οι φαρμακοποιοί, τασσόμενοι κατά των ρυθμίσεων που περιλαμβάνει το ν/σχ για το άνοιγμα του επαγγέλματός, ξεκινώντας από μεθαύριο Τετάρτη.Όπως αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία την.....
Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή , 19, 20 και 21 Ιανουαρίου και τις ίδιες ημέρες την ερχόμενη εβδομάδα (26, 27 και 28 Ιανουαρίου) .
Για το διάστημα αυτό οι ασθενείς με ιατρική συνταγή θα εξυπηρετούνται από τα φαρμακεία υπηρεσίας.
Μετά το πέρας των ανακοινωθέντων κινητοποιήσεων θα συγκληθούν έκτακτες γενικές συνελεύσεις για να καθοριστεί η περαιτέρω στάση που θα τηρήσει ο κλάδος. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα και αύριο κλειστά είναι τα φαρμακεία του Πειραιά.
«Απορρίπτουμε στο σύνολό του το απαράδεκτο κυβερνητικό σχέδιο», τονίζει ο ΠΦΣ και συμπληρώνει: «Καταγγέλλουμε την προσπάθεια αφανισμού του ελληνικού φαρμακείου και την πλήρη εμπορευματοποίηση της φαρμακευτικής περίθαλψης, προς εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων».
«Το Φαρμακείο βρίσκεται υπό διωγμό. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την εξόντωση μας και την κατάρρευση του Ασφαλιστικού Συστήματος», καταλήγει σχετική ανακοίνωση.