29/1/11

Τσιγγάνες ντυμένες καλόγριες εξαπατούν ηλικιωμένους!!

Κυκλοφορούν ντυμένες στα μαύρα, κρατώντας μικρές εικόνες, κομποσκοίνια και σταυρουδάκια και σπέρνουν τον πανικό κυρίως στα χωριά του Νομού Ηρακλείου, εξαπατώντας ηλικιωμένους και ανυποψίαστους ανθρώπους.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τόλμη...



οι μαυροφορεμένες τσιγγάνες έχουν γίνει μάστιγα στην περιοχή καθώς γυρνάνε την ύπαιθρο του Ηρακλείου αναζητώντας το επόμενο θύμα τους.



Στο στόχαστρο τους κυρίως οι ηλικιωμένοι άνθρωποι, οι οποίοι είναι πιο εύπιστοι και ειδικά μπροστά στη θέα των 3-4 καλογριών.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι τσιγγάνες έχουν συγκεκριμένη μέθοδο καθώς -για να έχουν περισσότερη άνεση και χρόνο ώστε να κάνουν τη δουλειά τους- ποτέ δεν ενεργούν από την πρώτη φορά αλλά επισκέπτονται πρώτα το σπίτι και κερδίζουν την εμπιστοσύνη του θύματος.


Στη δεύτερη επίσκεψη, που ακολουθεί σε λίγες ημέρες, είναι που συνήθως "χτυπάνε". Τη στιγμή που οι δύο από αυτές απασχολούν το θύμα η άλλη μία ή οι άλλες δύο αδειάζουν κυριολεκτικά το σπίτι από χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα.


«Οι γυναίκες αυτές επιχειρούν να κλέψουν τα σπίτια, πηγαίνοντας πάντα τρεις με τέσσερις μαζί. Είναι τσιγγάνες ντυμένες στα μαύρα, κρατώντας κομποσκοίνια και άλλα εκκλησιαστικά είδη και εξαπατούν τους ηλικιωμένους. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που έχουν κλέψει, όχι μόνο χρήματα, αλλά ό,τι βρούνε και έχουν σπείρει τον πανικό τόσο στις συνοικίες του Ηρακλείου, όσο κυρίως στην ύπαιθρο» τονίζει αξιωματικός της ΕΛΑΣ.


Το τελευταίο τους κρούσμα καταγράφηκε πριν από λίγες μέρες όταν στην περιοχή Μασταμπά, οι τσιγγάνες-καλόγριες εξαπάτησαν μια γυναίκα και της αφαίρεσαν αρκετά πολύτιμα αντικείμενα και χρυσαφικά.