26/1/11

Πες μου πώς φλερτάρεις, να σου πω αν έχεις σουξέ...


Σπας το κεφάλι σου γιατί δεν έχεις το σουξέ που έχουν άλλες στο φλερτ και στην προσέγγιση των αρσενικών; Αναρωτιέσαι τι έχεις κάνει λάθος και όλο σου "την πέφτουν" οι πιο άκυροι υποψήφιοι; Μήπως φταίει ο τρόπος που φλερτάρεις; Μάθε ποιοί τύποι φλερτ υπάρχουν και κάνε το τεστ για να μάθεις που ανήκεις κι εσύ! Η πραγματικότητα: Το φλερτ μπορεί να είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλή διασκέδαση, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που υποστηρίζει ότι η επιτυχία ενός φλερτ εξαρτάται ως ένα βαθμό από την εικόνα που έχει κάποιος για το "προσωπικό του ύφος" στο φλερτ, όπως μεταδίδει το "ABC"!
Η έρευνα: Είτε κάποιος προτιμάει να πλησιάζει έναν άγνωστο σε ένα μπαρ, είτε να καθίσει και να περιμένει το αντικείμενο του πόθου του να πλησιάσει, είναι χαρακτηριστικά, που αν κάποιος τα αναγνωρίσει στον εαυτό του θα τον βοηθήσουν στη συνέχεια να αντεπεξέλθει στις ανάγκες μίας σχέσης, σύμφωνα με τον Τζέφρι Χολ (Jeffrey Hall), επίκουρο καθηγητή Επικοινωνίας στο πανεπιστήμιο του Κάνσας.
Ο Χολ ολοκλήρωσε πρόσφατα την έρευνά του με θέμα τον τρόπο που φλερτάρουν οι ενήλικες όταν βγαίνουν, ρωτώντας περισσότερους από 5.100 ανθρώπους (όλοι χρήστες της ιστοσελίδας Eharmony.com, ενήλικες από 18 έως 39 ετών) για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για κάποιον ή κάποια και δηλώνει:
"Όλοι μας, συνδυάζουμε τουλάχιστον 2 τύπους φλερτ"!

Κατά τον Χολ, υπάρχουν ουσιαστικά πέντε είδη φλερτ: το σωματικό, το παραδοσιακό, το ευγενικό, το ειλικρινές και το παιχνιδιάρικο. Ενδεικτικά ο Χολ αναφέρει ότι στο σωματικό φλερτ, οι σχέσεις αναπτύσσονται τάχιστα και σπουδαίο ρόλο παίζουν η χημεία και τα κοινά ενδιαφέροντα.

Στο παραδοσιακό φλερτ, υπάρχει η τάση να αναμένεται ο άνδρας να κάνει το πρώτο βήμα με τις γυναίκες να αναλαμβάνουν περισσότερο τον παθητικό ρόλο. Σύμφωνα με τον Χολ, όσοι εκπρόσωποι και των δύο φύλων προτιμούν αυτό τον τύπο φλερτ, συνήθως επιλέγουν πιο "στενές επαφές".Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν τον παιχνιδιάρικο τρόπο για να φλερτάρουν και στοχεύουν περισσότερο στο να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να συνάπτουν ουσιαστικές σχέσεις και τις περισσότερες φορές, αυτές δεν έχουν μεγάλη διάρκεια. Ο τύπος αυτός φλερτ είναι και ο πιο σπάνιος!
Στο ευγενικό φλερτ, σημαντικό ρόλο παίζουν οι κανόνες και οι τρόποι συμπεριφοράς (να σου ανοίξω την πόρτα, να σε κεράσω φαγητό). Βέβαια, τα άτομα που προτιμούν να φλερτάρουν έτσι, δύσκολα μπαίνουν στη διαδικασία αυτή και μάλιστα δεν κολακεύονται εύκολα, ακόμα κι αν τους φλερτάρει κάποιος (ειδικά με το λάθος τρόπο)
Πάντως, το πιο δημοφιλές, είναι το ειλικρινές φλερτ, όπου τα άτομα θέλουν να δεθούν συναισθηματικά και τελικά καταφέρνουν να χτίσουν σχέσεις με νόημα και ισχυρή σεξουαλική χημεία. Τώρα, για να μάθεις σε ποιό τύπο φλερτ ανήκεις, το Πανεπιστήμιο του Κάνσας φρόντισε και γι' αυτό και μπορείς on line ν' απαντήσεις στις ερωτήσεις που πρέπει και να μάθεις το αποτέλεσμα. Απλά κάνε κλικ
εδώ: