Υλικά:
18 φέτες ώριμης ντομάτας (ούτε πολύ χοντρές ούτε πολύ λεπτές)
400γρ μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες (όπως οι ντομάτες)
1-1/2 φλιτζάνια φρέσκα φύλα ρόκας
1/2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
6 φέτες μπέικον, ψημένες στο γκριλ μέχρι να γίνουν τραγανές
3 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο, καλής ποιοτητας
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, καλής ποιότητας
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι λευκό, σκόνη
18 φέτες ώριμης ντομάτας (ούτε πολύ χοντρές ούτε πολύ λεπτές)
400γρ μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες (όπως οι ντομάτες)
1-1/2 φλιτζάνια φρέσκα φύλα ρόκας
1/2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
6 φέτες μπέικον, ψημένες στο γκριλ μέχρι να γίνουν τραγανές
3 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο, καλής ποιοτητας
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, καλής ποιότητας
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι λευκό, σκόνη
Προετοιμασία:
Μοιράζουμε και ταχτοποιούμε σε έξι πιάτα, εναλλάσσοντας τις φέτες ντομάτας με την μοτσαρέλα, το μπέικον, τα φύλλα βασιλικού και της ρόκας.
Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το λευκό πιπέρι. Κτυπάμε με ένα σύρμα τα υλικά στο μπολ μέχρι να σπάσει το ελαιόλαδο και να ενωθεί με το ξύδι. Μοιράζουμε και περιχύνουμε την σάλτσα μας πάνω από τις σαλάτες.
Σερβίρετε τις σαλάτες σας με φρέσκο ψωμί αλειμμένο με πάστα ελιάς. Καλή Όρεξη!
Μοιράζουμε και ταχτοποιούμε σε έξι πιάτα, εναλλάσσοντας τις φέτες ντομάτας με την μοτσαρέλα, το μπέικον, τα φύλλα βασιλικού και της ρόκας.
Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το λευκό πιπέρι. Κτυπάμε με ένα σύρμα τα υλικά στο μπολ μέχρι να σπάσει το ελαιόλαδο και να ενωθεί με το ξύδι. Μοιράζουμε και περιχύνουμε την σάλτσα μας πάνω από τις σαλάτες.
Σερβίρετε τις σαλάτες σας με φρέσκο ψωμί αλειμμένο με πάστα ελιάς. Καλή Όρεξη!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου