3/11/11

ΣΕ ΓΚΑΛΟΠ ΤΟΥ REUTERS ΤΟ 64% ΖΗΤΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters από το πρωί έχει ζωντανή κάλυψη των εξελίξεων στην Ελλάδα και στην ιστοσελίδα του φιλοξενεί ανοιχτή ψηφοφορία με θέμα την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ


Μέχρι και νωρίς σήμερα το απόγευμα το 64% των επισκεπτών ψήφιζαν υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Δείτε την ανοιχτή on line ψηφοφορία εδώ
http://live.reuters.com/UK/Event/Euro_zone_debt_crisis






ΠΡΕΖΑ TV

1 σχόλια:

Λογιστικές εγγραφές δανείζουν, άϋλη ανατοκιζόμενη πίστωση πωλούν, με κλασματικά αποθεματικά (1 προς 10,προς 20, προς 30 από "αέρινα" χρήματα) χωρίς πλήρη αντίκρισμα και όταν δεν μπορείς να πληρώσεις, παίρνουν ως αντάλλαγμα τις πηγές της πραγματικής οικονομίας. (λιμάνια, αεροδρόμια, νερό, ορυκτό πλούτο κ.α)

Με την έξυπνη επινόηση των τραπεζιτών της "ex nihilo" δημιουργίας του χρήματος (εκδοτικό προνόμιο) μαζί με το σύστημα του κλασματικού αποθέματος των εμπορικών τραπεζών (Fractional Reserve System) σου περνάνε αόρατες αλυσίδες σκλαβιάς και σου καθορίζουν τις τύχες επιβάλλοντας δημοσιονομική λιτότητα, αύξηση της φορολογίας, τη φτωχοποίηση και εξαθλίωση του βιοτικού επιπέδου και εξασφαλίζουν το αιώνιο χρέος.
Γιατί όταν εκδίδεις ομόλογα- δημιουργείς χρέος, όταν βγαίνεις στις αγορές - δημιουργείς χρέος, όταν δέχεσαι μια δανειακή σύμβαση - δημιουργείς χρέος και φυλακίζεις τα ζωή σου και τα όνειρα σου με τις αόρατες αλυσίδες τους.

O επιθανάτιος ρόγχος ενός απατηλού χρηματοπιστωτικού συστήματος που καταδυναστεύει την ανθρωπότητα τα τελευταία 200 χρόνια. Η πραγματική αιτία της κρίσης είναι ότι : τα κράτη έχουν απεμπολήσει το ΥΨΙΣΤΟ προνόμιο τους (αφού ασκούν εθνική κυριαρχία) να εκδίδουν τα ίδια, το χρήμα τους ΑΤΟΚΑ και αντί αυτού το δανείζονται ΕΝΤΟΚΑ από ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες.

Η επιλογή της ελευθερίας από ένα "αέρινο" νόμισμα θα είναι δύσκολη και θα χρειαστεί δουλειά, γιατί μπορείς να δημιουργήσεις ελεύθερος κρατώντας τις τύχες στα χέρια σου, από το να είσαι ζητιάνος και δεμένος στις επιταγές και ορέξεις άλλων.
Με όλα τα παραπάνω, η απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημα ενός δημοψηφίσματος όχι μόνο είναι εύκολη, άλλα και ξεκάθαρη...
http://www.scribd.com/oikonomia247