25/11/11

Οκτώ συλλήψεις για τα επεισόδια στη ΔΕΗ Καλλιθέας

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγήθηκαν οκτώ άτομα τα οποία συνελήφθησαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά από κινητοποίηση του κινήματος «Δεν πληρώνω» στη ΔΕΗ Καλλιθέας.
Σε βάρος των οκτώ συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν, κατά περίπτωση, παράνομη βία, διατάραξη οικιακής ειρήνης, διέγερση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απρόκλητη σωματική βλάβη.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα 30-40 ατόμων εισήλθαν το πρωί στο κατάστημα της ΔΕΗ, επί των οδών Σκίππη και Αραπάκη στην Καλλιθέα, ασκώντας παράνομη βία προς τους υπαλλήλους, καθώς και σε πολίτες, τους οποίους προέτρεπαν να μην πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, διακόπτοντας την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας και προκαλώντας φθορές στα γραφεία του κτιρίου.
Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίσθηκαν δύο υπάλληλοι της υπηρεσίας, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσηλευτικό ίδρυμα για την παροχή πρώτων βοηθειών, καθώς και μία πελάτης του καταστήματος.
Από την πλευρά τους, τα μέλη του κινήματος, υποστηρίζουν ότι μετά την ολοκλήρωση της συμβολικής κατάληψης στο κτήριο, που έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή του τέλους ακινήτων, αλλά και για τις συλλήψεις συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ, τα οποία, όπως ανέφεραν τους περικύκλωσαν και τους έσπρωξαν με τις ασπίδες τους.


naftemporiki.gr