25/11/11

ΑΠΕΡΓΙΕΣ 1/12/2011

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 3ήμερη


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 3ήμερη,Νέα απεργία των εργαζομένων στην «Ελευθεροτυπία» Τριήμερη απεργία για τις 1,2 και 3 Δεκεμβρίου αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην «Ελευθεροτυπία». Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των εργαζομένων και με ψήφους 160 υπέρ, 7 κατά και 6 λευκά. Στόχος τους είναι να μην βγει το Κυριακάτικο φύλλο. Οι εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας», ζητούν να γίνει εξόφληση των δεδουλευμένων τους, το Λογιστήριο να δώσει όλα τα οικονομικά στοιχεία έως και τις 30/11, αλλά και να μπουν στο μισθολόγιο όλα τα μπλοκάκια. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, υιοθετήθηκε και το ψήφισμα των εργαζομένων του Τυπογραφείου, οι οποίοι ζητούν ως τις 30/11 να τους έχει καταβληθεί ένας μισθός, αλλά και να πάρουν εγκαίρως το δώρο των Χριστουγέννων.




ΑΔΕΔΥ 24ωρη


ΑΔΕΔΥ 24ωρηΤ24ωρη απεργία αποφάσισε να πραγματοποιήσει πριν από λίγο η ΑΔΕΔΥ μαζί με τη ΓΣΕΕ την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου διαμαρτυρόμενη για την εργασιακή εφεδρεία στο δημόσιο και για τον προϋπολογισμό. Ωστόσο την ερχόμενη Πέμπτη 24 Νοεμβρίου , η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει δίωρη στάση εργασίας από τις 13.00 έως τις 15.00 για να διευκολυνθεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δημοσίων υπαλλήλων έξω από το υπουργείο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με αιχμή το θέμα της εφεδρείας. Λίγο αργότερα τα μέλη της ΑΔΕΔΥ θα πάνε στην Πορτογαλική πρεσβεία όπου θα επιδώσουν ψήφισμα συμπαράστασης στους Πορτογάλους εργαζόμενους οι οποίοι εκείνη την ημέρα έχουν απεργία.




ΓΣΕΕ 24ωρη


ΓΣΕΕ 24ωρηΣε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου προχωρά η ΓΣΕΕ διαμαρτυρόμενη για τον Προϋπολογισμό του 2012. «Η απεργία είναι κατά του προϋπολογισμού λιτότητας και της περικοπής των κοινωνικών δαπανών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Συνομοσπονδίας Στάθης Ανέστης.


ΟΜΕ-ΟΤΕ 24ωρη

ΟΜΕ-ΟΤΕ 24ωρη, Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την 1η Δεκεμβρίου ανακοίνωσε η ΟΜΕ-ΟΤΕ, καλώντας όλους τους εργαζομένους στον Όμιλο να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή της συγκέντρωση που θα γίνει στο Πεδίον του ΄Αρεως στις 11.00. Με άλλη ανακοίνωσή της, η ΟΜΕ-ΟΤΕ καταδικάζει την «ωμή αστυνομική παρέμβαση και καταστολή του αγώνα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ» και τη σύλληψη των συνδικαλιστών.






Δεν θα απεργήσουν ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ

Στις  απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν αύριο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με εξαίρεση το μετρό και το τραμ που θα κινηθούν κανονικά. 


Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9:00-21:00 Τα τρόλεϊ από 8:00-22:00 Ο ΗΣΑΠ από τις 9:00-21:00 Ο προαστιακός θα έχει 24ωρη απεργία.