23/11/11

Διευθύντρια της Πειραιώς υπεξαίρεσε 2,4 εκατ.ευρώ από πελάτες!

Για υπεξαίρεση 2.400.000 ευρώ από λογαριασμούς πελατών σχηματίστηκε σε βάρος διευθύντριας υποκαταστήματος τράπεζας στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την αστυνομία, από το Δεκέμβριο του 2008 μέχρι και τον περασμένο Μάιο η κατηγορούμενη αποσπούσε συστηματικά, χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πελάτες της τράπεζας και τα μετέφερε σε δικούς της κρυφούς λογαριασμούς. 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η διευθύντρια του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στη λεωφόρο Κ. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη, τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια με διάφορα τεχνάσματα, αξιόποινες μεθόδους και παράνομες δραστηριότητες, υπεξαίρεσε και μετέφερε παράνομα σε τραπεζικούς λογαριασμούς της περισσότερα από 2,4 εκατ. ευρώ, που ουσιαστικά αποτελούσαν καταθέσεις πελατών της τράπεζας.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της 46χρονης, αφορά την κατ΄ εξακολούθηση διάπραξη του αδικήματος της απάτης, της πλαστογραφίας, της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία και της ψευδούς βεβαίωσης.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τη διερεύνηση σχετικών καταγγελιών και τη συνολική αστυνομική έρευνα, από τον Δεκέμβριο του 2008 μέχρι και τον Μάιο του τρέχοντος έτους, η 46χρονη διευθύντρια της τράπεζας δημιούργησε «κρυφούς λογαριασμούς», τους οποίους αγνοούσαν οι νόμιμοι κάτοχοι.
Πλαστογράφησε τραπεζικές εντολές και ταμειακές αποδείξεις, στις οποίες υπέγραφε η ίδια αντί των πελατών ή αρμοδίων υπαλλήλων.
Εξαπάτησε πελάτες, αλλά και τα όργανα ελέγχου της συγκεκριμένης τράπεζας, ενώ υπεξαίρεσε το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.405.855,43 ευρώ, από λογαριασμούς προθεσμιακών καταθέσεων οκτώ πελατών.
Στα ίχνη της 46χρονης διευθύντριας έφτασαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Η δικογραφία που αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.




http://www.kentrinews.gr