30/11/11

Καρέ καρέ το μακελειό της Κρήτης

Πως περιέγραψε το τι έγινε πριν από 3,5 μήνες ο αξιωματικός της Αστυνομίας που είδε να σκοτώνουν την γυναίκα του ενώ τραυματίστηκε σοβαρά και ο ίδιος.

Την πρώτη του κατάθεση για τη μοιραία νύχτα που άλλαξε για πάντα τις ζωές της οικογένειας του έδωσε χθες, περίπου 3,5 μήνες μετά το μακελειό της οδού Χρυσοστόμου, ο 53χρονος αξιωματικός της Αστυνομίας, Τηλέμαχος Πανταγάκης. 

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε τόσο από τον βαρύτατο τραυματισμό του όσο κυρίως από την άσχημη ψυχολογική του κατάσταση, δεν του είχαν επιτρέψει τόσο καιρό να μιλήσει για την ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε τη νύχτα της 9ης Αυγούστου όταν 43χρονος σε κατάσταση αμόκ σκότωσε με μια μαχαιριά στην καρδιά τη σύζυγο του Ελένη, μαχαίρωσε και τραυμάτισε τον αξιωματικό καθώς και την 35χρονη νοικάρισσα του ζευγαριού για μία ...σύσταση. 

Ο Τηλέμαχος Πανταγάκης επέστρεψε πριν από λίγες ημέρες στην υπηρεσία του - είναι Διοικητής του ΤΑΕ Μεσαράς - γεγονός που έχει χαροποιήσει τόσο το προσωπικό του όσο και τους συναδέλφους του, οι οποίοι προσπαθούν να τον στηρίξουν ψυχολογικά, αναγνωρίζοντας το δράμα που ζει. 

Χθες έδωσε την πρώτη του επίσημη κατάθεση ενώπιον της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση, περιγράφοντας καρέ-καρέ όλα όσα εκτυλίχθηκαν την επίμαχη νύχτα αλλά και κάποια περιστατικά που είχαν προηγηθεί του μακελειού. 

Ο 53χρονος έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής δια του δικηγόρου του, Αντώνη Δαμανάκη. 

Όπως προκύπτει, ο αξιωματικός γλίτωσε στο παρά ένα από την δολοφονική μανία που είχε καταλάβει τον 43χρονο, ο οποίος προσπαθούσε να του καρφώσει το μαχαίρι στην καρδιά, όπως έκανε και στην άτυχη σύζυγο του. 

Το γεγονός ότι κατάφερε - αν και βαριά τραυματισμένος - να χτυπήσει τον 43χρονο με αποτέλεσμα να του πέσει το μαχαίρι από τα χέρια, φαίνεται πως στάθηκε σωτήριο για τη ζωή του. Τα ελάχιστα δευτερόλεπτα που κέρδισε μέχρι ο δράστης να πιάσει ξανά το μαχαίρι, ήταν αρκετά ώστε να κατέβει από τον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας στον δρόμο. 

Ο άτυχος άνδρας - παρά τα όσα είχαν γίνει γνωστά τότε - ήδη γνώριζε ότι η αγαπημένη σύζυγος του ήταν νεκρή. Τον καταδίωκε ο 43χρονος όταν την είδε πεσμένη στο διάδρομο και έτρεξε κοντά της για να πιάσει τον σφυγμό της. 

Να σημειωθεί ότι ο 53χρονος χρειάστηκε να νοσηλευτεί για αρκετές ημέρες στο ΚΑΤ της Αθήνας προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση των βαρύτατων τραυμάτων που είχε υποστεί. 

Συγκλονιστικές μαρτυρίες 

«Φως» όμως στις πτυχές της τραγωδίας δίνουν και οι καταθέσεις των τριών αυτοπτών μαρτύρων του μακελειού, οι οποίοι γλίτωσαν από θαύμα. Πρόκειται για την 35χρονη νοικάρισσα του αξιωματικού και ένα φιλικό της ζευγάρι 
που την είχε επισκεφθεί την επίμαχη νύχτα. 

Τόσο από την κατάθεση του 53χρονου αξιωματικού όσο και των τριών προαναφερόμενων προκύπτει ότι ο 43χρονος 
ήθελε να τους σκοτώσει. Προκύπτει επίσης ότι η άτυχη Ελένη Πανταγάκη δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Με το που χτύπησε την πόρτα του διαμερίσματος του 43χρονου, εκείνος την μαχαίρωσε στην καρδιά. 

Και οι τρεις περιγράφουν τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν όταν με το μαχαίρι ανά χείρας, ο 43χρονος τους κυνηγούσε γύρω-γύρω μέσα στο σπίτι. 

«Κρύφτηκα στην τουαλέτα» 

Σοκ προκαλεί η κατάθεση της 35χρονης νοικάρισσας, την οποία έδωσε στην Ασφάλεια Ηρακλείου μία μέρα μετά την αιματοχυσία. 

Η κοπέλα αναφέρει ότι αναγκάστηκε να κλειστεί στην τουαλέτα για να γλιτώσει. Δεν πρόλαβε όμως να κλειδώσει 
την πόρτα και ο 43χρονος με το μαχαίρι την έσπρωχνε και απλώνοντας το χέρι του, άρχισε να την καρφώνει στο δεξί της πόδι. Εκείνη φώναζε «μη, όχι άλλο». Όμως εκείνος συνέχισε να την χτυπά στο στήθος και στα χέρια. 

Η 35χρονη πιστεύει ότι ήθελε να την σκοτώσει, όμως σώθηκε επειδή, όπως λέει, ο 43χρονος πίστεψε ότι είχε πετύχει τον σκοπό του. 

Είχαν προειδοποιήσει 

Ο 43χρονος, ο οποίος είναι σήμερα έγκλειστος στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, διέμενε δίπλα από το διαμέρισμα που είχε ενοικιάσει η 35χρονη, ιδιοκτησίας του ζεύγους Πανταγάκη. 

Από τις πρώτες ημέρες, όμως, φάνηκε ότι θα είχε πρόβλημα με το νέο γείτονα της, ο οποίος άλλοτε την εξύβριζε και άλλοτε την παρενοχλούσε. 

Η 35χρονη είχε ενημερώσει τον αξιωματικό, ο οποίος προσπαθούσε να την καθησυχάσει. Το βράδυ του μακελειού η 35χρονη νοικάρισσα τον είχε πάρει και πάλι τηλέφωνο, διαμαρτυρόμενη για τη συμπεριφορά του γείτονα. Ήταν τόσο απελπισμένη που του διεμήνυσε ότι σκόπευε να αφήσει το διαμέρισμα. 

Ο 53χρονος και η σύζυγος του προσπάθησαν να την ηρεμήσουν και πήγαν από το σπίτι με σκοπό να μιλήσουν στον 43χρονο, ο οποίος όμως είχε καταληφθεί από αμόκ. 

Στις εκκλήσεις του ζευγαριού να μιλήσουν ώστε να βρεθεί μία λύση, ο 43χρονος άρχισε να βρίζει μέχρι που κλείστηκε 
στο διαμέρισμα του. Τότε η Ελένη Πανταγάκη πήρε το θάρρος να του χτυπήσει την πόρτα για να συζητήσουν ήρεμα και πολιτισμένα. Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος. Με το άνοιγμα της κεντρικής εισόδου του διαμερίσματος, ο 43χρονος «κάρφωσε» το κουζινομάχαιρο απευθείας στην καρδιά της. 

Η γυναίκα σωριάστηκε νεκρή στο πάτωμα. Στη θέα της νεκρής και του αίματος, ο 43χρονος έπαθε ντελίριο. 

Σχεδόν με υπερφυσική δύναμη έσπασε την πόρτα του διπλανού διαμερίσματος και με το μαχαίρι στο χέρι άρχισε να κυνηγάει τον αξιωματικό, την 35χρονη και τους δύο φίλους της.