30/11/11

Η "Rodelinda" του Χέντελ στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής


Προάγωνες για την όπερα την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 19:00

Με την παράσταση «Ροντελίντα» του Χέντελ που θα μεταδοθεί τοΣάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011 στις 19:30 στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, σε ζωντανή σύνδεση με την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, συνεχίζονται οι μεταδόσεις στο πλαίσιο της συνεργασίας της Αναπτυξιακής Ροδόπης με τον Όμιλο Αντέννα. 

Στο διάλειμμα της όπερας θα γίνει η επίσημη πρώτη παρουσίαση της ορχήστρας EcoArt band στο σύνολό της. Πρόκειται για ένα σχήμα αποτελούμενο από Κομοτηναίους καλλιτέχνες, με κατοχυρωμένη την πατέντα κατασκευής...μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά, η οποία θα κάνει την πρώτη της παγκόσμια εμφάνιση, με ένα μουσικό πρόγραμμα διάρκειας 20 λεπτών με έργα Mozart, Vivaldi, Villa Lobos. 

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 19:00 θα λάβουν χώρα στο Φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής οι προάγωνες για την όπερα του Χέντελ. 

Ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του Δ.Π.Θ. Γεώργιος Π. Τσομής θα μυήσει το κοινό που θα συμμετάσχει στον μαγευτικό κόσμο της μπαρόκ όπερας και ειδικότερα στον σημαντικότερο εκπρόσωπό της, τον Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ με την όπερά του «Ροντελίντα», η οποία θεωρείται από πολλούς μουσικολόγους και ιστορικούς όπερας η καλύτερη δημιουργία του.

Κατά τη διάρκεια των προαγώνων θα γίνει αναφορά στο ιστορικό υπόβαθρο, τις συνθήκες παραγωγής και πρόσληψης του έργου, το περιεχόμενο της όπερας με μουσικοδραματολογικές αναλύσεις και σχόλια συνοδευόμενα από ακροάσεις και προβολές χαρακτηριστικών σκηνών. Τέλος, θα δοθούν πληροφορίες για τη σκηνοθεσία, τους συντελεστές και τους καλλιτέχνες της συγκεκριμένης παραγωγής της ΜΕΤ.
● «Ροντελίντα» 

Πρόκειται για τη συγκλονιστική μπαρόκ όπερα του Χέντελ, σε μια παραγωγή με τη βραβευμένη με Grammy διάσημη Αμερικανίδα υψίφωνο Renee Fleming, η οποία σε έναν από τους σπουδαιότερους ρόλους της καριέρας της θα ερμηνεύσει κάποιες από τις πιο όμορφες άριες του ρεπερτορίου της.

Στο πλευρό της η Stephanie Blythe και ο κόντρα-τενόρος Andreas Scholl. Διευθύνει ο Harry Bicket, εξειδικευμένος στο ρεπερτόριο Μπαρόκ. Το Λιμπρέτο είναι του Nicola Haym. 

Στη συγκεκριμένη όπερα, παρακολουθούμε την ιστορία της «Ροντελίντα», μίας γυναίκας που καλείται να υπερασπιστεί τον εαυτό της, μέσα από τους τρεις διαφορετικούς ρόλους της ζωής: ως βασίλισσας - που πρέπει να «πολεμήσει» τους εχθρούς του θρόνου, ως μητέρας - που έχει την ευθύνη του γιου της και ως συζύγου - που καλείται να διαφυλάξει τη μνήμη του εξόριστου βασιλιά και άντρα της. Η Renee Fleming θα ξεδιπλώσει όλο της το καλλιτεχνικό μεγαλείο, προβάλλοντας το μοναδικό της ταλέντο στη σκηνή και καθηλώνοντας με την ερμηνεία της κοινό και κριτικούς. 

Η προβολή θα γίνει με ελληνικούς υποτίτλους. Για τη συγκεκριμένη παράσταση η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει.

Επίσης το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στις 19:00 θα είναι δυνατή, για όσους το επιθυμούν, η περιήγηση – ξενάγηση στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής από τον Γενικό Διευθυντή της Αναπτυξιακής Ροδόπης κ. Στάθη Κεφαλίδη.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2531034071 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου anro@anro.gr.

















http://alexpolisonline.blogspot.com