28/11/11

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΧΡΥΣΈΣ" ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο εισαγγελέας επικεφαλής του τμήματος οικονομικού εγκλήματος της Εισαγγελίας Εφετών, Γρ. Πεπόνης με αφορμή ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας Ν. Νικολόπουλου στην οποία έκανε σαφή λόγο για «λίστες ντροπής με αφορμή τη σπατάλη από διάφορες δημόσιες υπηρεσίες και επιμελητήρια χιλιάδων ευρώ για τη δημιουργία ιστοσελίδων, ενώ στην πραγματικότητα κόστιζαν ελάχιστα χρήματα».

Στις ερωτήσεις του βουλευτή γίνεται λόγος για ποσά-πρόκληση, που σε καμία των περιπτώσεων δεν δικαιολογούνται από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρονται στους πολίτες, τα οποία έχουν δαπανηθεί για την δημιουργία ιστοσελίδων δημόσιων υπηρεσιών και επιμελητηρίων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η ιστοσελίδα του ΙΚΑ φέρεται να κόστισε το αστρονομικό ποσό των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ!  Ενδεικτικά επίσης για τις ιστοσελίδες των εφετείων Αθηνών και Θεσσαλονίκης δαπανήθηκαν 1.406.363 εκατ. ευρώ, του ΥΠΕΞ 1.291.150 εκατ. ευρώ, της Βουλής 1.120.000 εκατ. ευρώ και για το διαδικτυακό τόπο του ΝΑΤ 900.000 ευρώ, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του κ. Νικολόπουλου που θα είναι και πρώτος μάρτυρας ενώπιον του εισαγγελέα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ένας ανάλογος ιστότοπος δεν μπορεί να κοστίζει περισσότερα από 10.000 ευρώ ενώ πηγές προσκείμενες στον βουλευτή αναφέρουν πώς η χρηματοδότηση φέρεται να βαραίνει κατά 80% την Ευρωπαϊκή Ένωση και 20% τους Εθνικούς Πόρους.