30/11/11

Έτοιμη για εισβολή η Τουρκία στην Συρία! - Συγκεντρώνουν δυνάμεις

Μεγάλες δυνάμεις συγκεντρώνει η Τουρκία στα σύνορα με την Συρία και είναι σαφές ότι "κάτι ετοιμάζεται" από την Άγκυρα. 


Τουλάχιστον μία Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία με άρματα μάχης M60 έχει μεταφερθεί στην περιοχή, ενώ έχουν πυκνώσει οι αποστολές αεροφωτογράφησης νότια της Αλεξανδρέττας από αεροσκάφη RF-4E. 


Ταυτοχρόνως το τουρκικό Ναυτικό έχει αυξήσει την παρουσία του στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας κατά τρία σκάφη (δύο κορβέτες και μία φρεγάτα O.H.Perry).


Γενικά, η ένταση στα τουρκοσυριακά σύνορα είναι μεγαλύτερη από την εποχή της υπόθεσης Οτσαλάν...


Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε πριν λίγες ώρες πως "H Άγκυρα είναι έτοιμη για οποιοδήποτε σενάριο, εάν η Συρία συνεχίσει τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων κατά του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ", μη αποκλείοντας την στρατιωτική επέμβαση. 


Συγκεκριμένα ο Νταβούτογλου, σε συνέντευξή του στο τουρκικό Κανάλι 24, την Τρίτη, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ελπίζουμε πως μια στρατιωτική επέμβαση στην Συρία δεν θα είναι αναγκαία. Ωστόσο το συριακό καθεστώς οφείλει να βρει τρόπο να επιτευχθεί η ειρήνη με το λαό του. Όσο συνεχίζεται πάντως η βίαιη καταστολή, η Τουρκία είναι έτοιμη για οποιοδήποτε σενάριο».


Τόνισε επίσης πως οι τουρκικές κυρώσεις κατά της Συρίας είναι έτοιμες και θα ανακοινωθούν σύντομα από τον πρόεδρο της χώρας, Αμπντουλάχ Γκιουλ και τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Σημειώνουμε ότι η Τουρκία διεκδικεί μία εδαφική περιοχή περίπου 500 τετραγωνικών χιλιομέτρων νότια της Αλεξανδρέττας!





defencenet.gr