23/11/11

Ο Δεκέμβρης θα ξεκινήσει με γενική απεργία

Σε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τη μνημονιακή πολιτική της νέας κυβέρνησης και το νέο μνημονιακό προϋπολογισμό, που επιβαρύνει την κατάσταση των εργαζομένων. Επίσης, το σωματείο των εργαζομένων στο δημόσιο εκφράζει την έντονη αντίθεσή του με τις νέες μειώσεις των εισοδημάτων, τις περικοπές στις συντάξεις και με την εργασιακή εφεδρεία, που θα οδηγήσει σε μαζικές απολύσεις στο στενό και ευρύτερο δημόσιο. 


«Τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν στην αποψίλωση της Δημόσιας Διοίκησης από ικανά και έμπειρα στελέχη, αλλά και στην τραγική υποβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών, ειδικά στους χώρους της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης. Επιπλέον, με την καθιέρωση του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο Τομέα, διαμορφώνονται συνθήκες φτωχοποίησης των Δημοσίων Υπαλλήλων που τις επόμενες ημέρες θα δουν τις αποδοχές τους να υποχωρούν έως και 55%», αναφέρει η ΑΔΕΔΤ.

Πέραν της γενικής απεργίας, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να προχωρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την Πέμπτη, ενώ την ίδια μέρα, από τη μία το μεσημέρι μέχρι και τη λήξη του ωραρίου, θα γίνει δίωρη στάση εργασίας.

Επίσης, εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ θα επιδώσουν ψήφισμα συμπαράστασης στους Πορτογάλους εργαζομένους, στις 2 το μεσημέρι στην Πορτογαλική Πρεσβεία.