30/11/11

Μαθητής Γυμνασίου λιποθύμησε στην τάξη - ''Δεν είχαμε να φάμε τίποτα για δύο μέρες'' είπε η μητέρα του!

- Ο εξαντλημένος μαθητής έχασε τις αισθήσεις του, κατά τη διάρκεια του μαθήματος


- Συγκλονισμένη η κοινωνία του Ηρακλείου, από το οικογενειακό δράμα που αποκαλύφθηκε

- ''Δεν είναι το μοναδικό περιστατικό'' λένε καθηγητές του σχολείου του
- Το πιο τραγικό είναι ότι πριν από λίγες μέρες, είχαμε ανάλογα περιστατικά και σε άλλα σχολεία της χώρας

Όπως γράφει το flashnews.gr, που επικαλείται δημοσίευμα, της εφημερίδας "Νέα Κρήτη", η λιποθυμία του παιδιού έφερε στην επιφάνεια την εξαθλίωση που βίωνε ολόκληρη η οικογένεια.

Η μητέρα του παιδιού που ειδοποιήθηκε να πάει στο σχολείο ομολόγησε στους καθηγητές ότι όλη η οικογένεια είχε να φάει δυο ημέρες και γι αυτό και προκλήθηκε το λιποθυμικό επεισόδιο του μαθητή. Πρόκειται για μαθητή Γυμνασίου, που σύμφωνα με τους συμμαθητές του, εμφανιζόταν εξαντλημένος.

Όσες φορές και αν τον είχαν ρωτήσει, εκείνος του έλεγε πως δεν έχει τίποτα. Όμως κατά τη διάρκεια του μαθήματος, δεν μπόρεσε να κρύψει τον εφιάλτη που περνούσε. Λιποθύμησε και στο σχολείο επικράτησε πανικός. Αμέσως κινητοποιήθηκε η διεύθυνση και πολύ γρήγορα έφτασε στο σχολείο και η μητέρα του.

Τα λόγια της, συγκλόνισαν τους πάντες! Το παιδί έμεινε νηστικό επειδή κανείς στην οικογένεια δεν είχε χρήματα για φαγητό! Το παιδί λύγισε και το πιο τραγικό, είναι πως δεν είναι το μόνο. Όπως φαίνεται η ασιτία ''λυγίζει'' με το πέρασμα των ημερών όλο και περισσότερα παιδιά, που πληρώνουν το αφόρητο τίμημα της οικονομικής κρίσης.

Στην Κρήτη, όπως προκύπτει από τους εκπαιδευτικούς δεν είναι το μοναδικό περιστατικό, που γονείς αφήνουν νηστικά τα παιδιά στο σχολείο αφού πλέον αδυνατούν να ανταπεξέλθουν.

Σε πολλές περιπτώσεις δάσκαλοι, καθηγητές και σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων συνδράμουν οικονομικά όσα παιδιά δεν έχουν μαζί τους χαρτζιλίκι για κολατσιό κάνοντας συμφωνίες με τους ιδιοκτήτες των κιλικίων.











newsit.gr