30/11/11

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1/12/2011

Ημέρα απεργίας είναι για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα η Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου λόγω της 24ωρης κινητοποίησης που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα μέτρα λιτότητας που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2012, στην εφεδρεία, καθώς και στις ανατροπές σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και το καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, τις ΔΕΚΟ και τους οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι ναυτεργάτες και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 09.00 έως τις 21.00 και τα τρόλεϊ από τις 08.00 έως τις 20.00.

Το Μετρό θα κινηθεί κανονικά, ενώ οι εργαζόμενοι σε Τραμ και ΗΣΑΠ αναμένεται ν’ αποφασίσουν σήμερα Τετάρτη.

Ακινητοποιημένοι αναμένεται να παραμείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού.

Λόγω της απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ, το Μετρό δεν θα λειτουργεί την Πέμπτη στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:30 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Τα πλοία θα παραμείνουν την Πέμπτη δεμένα στα λιμάνια, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην απεργία.

Οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν έχουν ανακοινώσει κινητοποιήσεις, οπότε δεν αναμένονται προβλήματα στα αεροδρόμια.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης απεργούν από τις 6 το πρωί σήμερα Τετάρτη έως τις 6 το πρωί αύριο Πέμπτη.

Επίσης, την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 15.00, με εξαίρεση όσους «καλύπτουν» δημοσιογραφικά τις απεργιακές συγκεντρώσεις, τα αιτήματα και τις πορείες των εργαζομένων.















http://fimotro.blogspot.com