26/11/11

Οι 16 πιο ακριβές ουσίες


Δείτε τη λίστα με τις 16 πιο ακριβές ουσίες που θα μπορούσαμε να βρούμε (σε σχέση με το βάρος τους).


























ΤΟ ΣΑΦΡΑΝ (ΚΡΌΚΟΣ)










Κόστος: 11,13 δολάρια ανά γραμμάριο

Που χρησιμοποιείται: Eίναι ένα ανθοφόρο φυτό που μπορεί ναχρησιμοποιηθεί εκτός της μαγειρικής, και σε φυσικές θεραπείες από την κατάθλιψη μέχρι την έμμηνο ρύση.



Ο ΧΡΥΣΟΣ




Κόστος: 56,73 δολάρια ανά γραμμάριο

Που χρησιμοποιείται: Εκτός από τις χρήσεις του ως κόσμημα, αυτό το αρχαίο μέταλλο μπορούμε να το αξιοποιήσουμε για την ηλεκτρική αγωγιμότητα του αλλά και την αντοχής του στη διάβρωση.



ΡΌΔΙΟ

Κόστος: Περίπου 58 δολάρια ανά γραμμάριο

Που χρησιμοποιείται: Το ρόδιο χρησιμοποιείται κυρίως σε καταλύτες αυτοκινήτων για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.



ΠΛΑΤΊΝΑ




Κόστος: Περίπου 58 δολάρια ανά γραμμάριο.

Που χρησιμοποιείται: Η πλατίνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καταλύτης σε επιστημονικά πειράματα, σε κοσμήματα, και σε αντικαρκινικά φάρμακα.



Η ΜΕΘΑΜΦΕΤΑΜΊΝΗ




Κόστος: 100 δολάρια ανά γραμμάριο

Που χρησιμοποιείται: Αυτό το εξαιρετικά εθιστικό ναρκωτικό προκαλεί μεγάλη ευφορία και είναι δημοφιλές στους εφήβους ναρκομανείς.



ΚΈΡΑΤΟ ΡΙΝΌΚΕΡΟΥ




Κόστος: 110 δολάρια ανά γραμμάριο

Που χρησιμοποιείται: Όπως πιστεύουν κυρίως στο Βιετνάμ, η πολύτιμη ιδιότητα του π είναι ότι θεραπεύει τον καρκίνο. Κυρίως ιατρικές είναι και οι λοιπές χρήσεις του, που περιλαμβάνουν τη θεραπεία του πυρετού αλλά και άλλες ασθένειες .



ΗΡΩΊΝΗ





Κόστος: Η υψηλής ποιότητας ηρωίνη μπορεί κοστίζει μέχρι και 131 δολάρια/γραμ

Που χρησιμοποιείται: Είτε χορηγείται με ένεση, είτε εισπνέεται, είτε καπνίζεται, και πετυχαίνει να αλλάξει τις υποσυνείδητες λειτουργίες. Μπορεί να προκαλέσει σπασμούς ή ακόμη και κώμα.




ΚΟΚΑΪ́ΝΗ




Κόστος: 215 δολάρια ανά γραμμάριο

Που χρησιμοποιείται: Προκαλεί ευφορία, όμως μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας .




LSD





Κόστος: Η κρυσταλλική μορφή του LSD κοστίζει περίπου 3.000 δολάρια ανά γραμμάριο




ΠΛΟΥΤΏΝΙΟ





Κόστος: Περίπου 4.000 δολάρια ανά γραμμάριο

Που χρησιμοποιείται: Υπάρχουν δύο είδη πλουτωνίου που μπορεί να χρησιμοποιηθούν είτε για στρατιωτικούς σκοπούς είτε για πυρηνικούς αντιδραστήρες.




PAINITE





Κόστος: 9.000 δολάρια ανά γραμμάριο

Που χρησιμοποιείται: Πιστεύεται ότι είναι το πιο σπάνιο ορυκτό πετράδι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κρυσταλλοθεραπεία ή απλά να γίνει ένα όμορφο συλλεκτικό αντικείμενο




TAAFFEITE




Κόστος: 2.500 έως 20.000 δολάρια ανά γραμμάριο

Που χρησιμοποιείται: Εκτιμάται ότι είναι περισσότερο από ένα εκατομμύριο φορές πιο σπάνιο από τα διαμάντια. Και καθώς είναι πάρα πολύ ανθεκτικό χρησιμοποιείται συχνά σε κοσμήματα.





ΤΡΊΤΙΟ







Κόστος: 30.000 δολάρια ανά γραμμάριο

Που χρησιμοποιείται: Το τρίτιο χρησιμοποιείται στις αυτοφωτιζόμενες «φωσφορίζουσες» επιγραφές εξόδου που βρίσκονται σε θέατρα, σχολεία και κτίρια γραφείων. Υπάρχουν περισσότερες από 2 εκατομμύρια τέτοιες επιγραφές μόνον στις Ηνωμένες Πολιτείες.





ΔΙΑΜΆΝΤΙΑ











Κόστος: 55.000 δολάρια ανά γραμμάριο. Ένα καράτι άχρωμο διαμάντι μπορεί να κοστίσει περισσότερο από 11.000 δολάρια, ενώ χρωματιστό κοστίζει πολύ περισσότερο. 





ΚΑΛΙΦΌΡΝΙΟ 252






Κόστος: 27 εκατομμύρια δολάρια ανά γραμμάριο

Που χρησιμοποιείται: Για ένα στοιχείο που είναι τόσο απίστευτα ακριβό για την παραγωγή του, δεν υπάρχει καμία πρακτική χρήση . Δημιουργήθηκε μόνο μία φορά από τότε που ανακαλύφθηκε το 1950.









ΑΝΤΙΎΛΗ






 Κόστος: 62.500 δισεκατομμυρία δολαρία ανά γραμμάριο

Που χρησιμοποιείται: Η αντιύλη θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ως καυσίμο σε διαστημόπλοια. Χρειάζεται απίστευτα ακριβή τεχνολογία για τη δημιουργία της.