6/8/12

Τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες υποδέχθηκε ο Κάρολος Παπούλιας

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή υποδοχής του προέδρου του Ισραήλ Σιμόν Πέρες στο Προεδρικό Μέγαρο το πρωί της Δευτέρας. Τον Σιμόν Πέρες υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Ο πρόεδρος του Ισραήλ θα έχει σειρά επαφών με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

Στην ατζέντα των συνομιλιών βρίσκονται μεταξύ άλλων θέματα ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών, καθώς και η συνεργασία στους τομείς της αγροτικής παραγωγής και της τουριστικής συνεργασίας


Ο κ. Πέρες, που επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα με την ιδιότητα του αρχηγού του Κράτους του Ισραήλ, θα πραγματοποιήσει ένα ευρύτατο κύκλο επαφών με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας μας και, μεταξύ άλλων, θα του απονεμηθεί το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων.


Προς τιμήν του Ισραηλινού προέδρου, που συναντάται αυτήν την ώρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, θα παρατεθεί το βράδυ επίσημο δείπνο.


Νωρίτερα, ο κ. Πέρες θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, καθώς και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.


Την Τρίτη στον κ. Πέρες θα απονεμηθεί το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων, ενώ την Τετάρτη ο Ισραηλινός πρόεδρος, μαζί με τον κ. Παπούλια, θα μεταβούν στην Ύδρα.





πηγη:Newsroom ΔΟΛ