31/8/12

Vladimir Putin: Έχει 20 επαύλεις και 43 ιδιωτικά τζετ

Ο Ρώσος πρόεδρος όπως φαίνεται έχει τεράστια περιουσία, σύμφωνα με την αναλυτική αναφορά που ετοίμασε η αντιπολίτευση για τα πλούτη του.

«Ο Putin εδώ και πολλά χρόνια επιμένει να θεωρεί την κρατική περιουσία προσωπική του και να συντηρεί ένα αναιδές, κυνικό και πολυτελές lifestyle εις βάρος των φορολογουμένων».


Αυτό δήλωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, παρουσιάζοντας την αναφορά με τίτλο «Η ζωή ενός σκλάβου γαλέρας», όπως είχε χαρακτηρίσει στο παρελθόν τον εαυτό του ο ίδιος ο Putin.



  Ο τρόπος ζωής του Ρώσου προέδρου για να συντηρηθεί χρειάζεται κάθε χρόνο περί τα 2,5 δισ. δολάρια, ενώ στην κατοχή του φαίνεται πως είναι 20 πολυτελείς κατοικίες (ξεχωρίζει αυτή στην λίμνη Βαλντάι, έκτασης 9.200 στρεμμάτων, με σινεμά, bowling, εκκλησία και δυο θέρετρα), 43 ιδιωτικά τζετ (ειδικά το τζετ που έχει κοσμήματα για στολισμό και κοστίζει 8 εκατ. δολάρια), 15 ελικόπτερα και 700 αυτοκίνητα για εκείνον και την συνοδεία του.


Ακόμη έχει 4 υπερλούξ γιοτ - εκ των οποίων το ένα έχει τζακούζι, μπάρμπεκιου, μαρμάρινο μπάνιο, κελάρι, ως και καταρράκτη, ενώ του ανήκει και μια συλλογή 11 ρολογιών συνολικής αξίας 700.000 δολαρίων.
Όπως λέει η αναφορά, ο Putin δηλώνει εισόδημα 113.000 δολάρια (όσο είναι ο προεδρικός μισθός), καθώς επίσης τρία παλιά αυτοκίνητα και ένα τροχόσπιτο που κληρονόμησε από τον πατέρα του.