10/8/12

Πάρος:Δολοφονία εν μέση οδώ



Σκηνές Φαρ Ουέστ εκτυλίχθηκαν σήμερα το πρωί στο πιο κεντρικό σημείο της Πάρου. Ληστές τράπεζας κατά τη διαφυγή τους πυροβόλησαν εν ψυχρώ έναν άνθρωπο που βρέθηκε στο διάβα τους. 

Νεκρός από τα πυρά τους έπεσε ένας οδηγός ταξί, ο οποίος προσπάθησε να τους εμποδίσει να διαφύγουν. Πρόκειται για τον γαμπρό της μεγάλης μας τραγουδίστριας, Βίκυς Μοσχολιού, ο οποίος είχε παντρευτεί τη μικρή της κόρη, αλλά τον τελευταίο καιρό βρίσκονταν σε διάσταση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρεις άγνωστοι με καλυμμένα τα πρόσωπά τους εισήλθαν λίγο μετά τις 08.20 το πρωί σε υποκατάστημα της Alpha Bank και, αφού άρπαξαν 45.000 ευρώ που υπήρχαν εκείνη τη στιγμή στα ταμεία, προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο τους περίμενε ένας συνεργός τους. Ο οδηγός ταξί, που βρισκόταν απέναντι από την τράπεζα, επιχείρησε να τους σταματήσει, με έναν από τους δράστες να ανοίγει πυρ εναντίον του, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

(Nτοκουμέντο: Οι κηλίδες αίματος στο πλακόστρωτο της Νάουσας, Φωτογραφία του Τrebor-robert van der most)

  Η σορός του έχει μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας της Πάρου. Ο άτυχος άνδρας φέρει δύο τραύματα στο
O αδικοχαμένος οδηγός ταξί
O αδικοχαμένος οδηγός ταξί
στήθος.

Το αυτοκίνητο των δραστών -που είχε ενοικιαστεί χθες από την Αθήνα- εντοπίστηκε καμένο στην περιοχή Αμπελάς από δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες συνεχίζουν το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ληστές έχουν διαφύγει με ταχύπλοο. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τους δράστες της ληστείας που έγινε στις 16 Ιουλίου σε υποκατάστημα της Alpha Bank που βρίσκεται στις Σπέτσες.


Στο νησί μεταβαίνει κλιμάκιο αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής, για να συνδράμει στις έρευνες. Παράλληλα, στην επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών έχουν διατεθεί ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και δυνάμεις - αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ., άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους από την Αττική και από γειτονικά νησιά.

 
 

Ακούστε τι δήλωσε στη zougla.gr ο δήμαρχος της Πάρου κ. Χρήστος Βλαχογιάννης:


 Η zougla.gr επικοινώνησε με τον σύλλογο ιδιοκτητών ταξί Πάρου, μέλος του οποίου ανέφερε ότι το θύμα ήταν πολύ αγαπητό στην κοινωνία της Πάρου και εξέφρασε μάλιστα τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες, μετά το συμβάν με την ανήλικη Μυρτώ, που συγκλονίζει το νησί.



Έκκληση της Ελληνικής Αστυνομίας για πληροφορίες:


Στο πλαίσιο των ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη σημερινή ανθρωποκτονία του 53χρονου και την ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στη Νάουσα της Πάρου, παρακαλείται όποιος πολίτης έχει αντιληφθεί ή γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την υπόθεση, να επικοινωνήσει με την τηλεφωνική γραμμή 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.


Επισημαίνεται ότι η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί όλο το 24ωρο, ενώ διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.