11/8/12

Προτελευταία ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου σήμερα, με έντονο το ελληνικό ενδιαφέρον - Το Ελληνικό πρόγραμμα

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης δεν κατάφερε να προκριθεί στους προημιτελικούς των +80 κιλών του ταεκβοντό. Ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης της Αθήνας και του Πεκίνου ηττήθηκε 7-3 από τον Τούρκο Μπαχρί Τανρικουλού, σε αγώνα για την προκριματική φάση της κατηγορίας.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο Τανρικουλού πήρε το «εισιτήριο» για τους «8», όπου θα αντιμετωπίσει τον Νοτιοκορεάτη «χρυσό» Ολυμπιονίκη του Πεκίνου, Ντονγκμίν Τσα. Από την πλευρά του, ο Νικολαΐδης θα περιμένει πλέον να φτάσει ο Τούρκος «ασημένιος» Ολυμπιονίκης των -80 κιλών της Αθήνας στον τελικό, προκειμένου να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στα ρεπεσάζ.

Τρεις τελικοί με μεγάλο ελληνικό ενδιαφέρον περιλαμβάνονται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της 9ης ημέρας στο στίβο. Την αρχή έκανε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, ο οποίος τερμάτισε 25ος, στα 50χλμ βάδην. Στις 19.00 θα μετάσχει η Δέσποινα Ζαπουνίδου στον τελικό των 20χλμ βάδην, με καλύτερο φετινό ατομικό ρεκόρ 1:31:08 και τη συμμετοχή 61 αθλητριών. 

Στις 21.20 θα διεξαχθεί ο τελικός του ακοντισμού ανδρών με την συμμετοχή του Σπύρου Λεμπέση, ο οποίος έχει φετινό ατομικό ρεκόρ 83.02μ και στα προκριματικά έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αφού είχε βολή στα 82.40μ.



πηγη: ant1online