11/8/12

Αλβανοί κακοποιοί πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία στην Πάρο

Μια ανάσα από την εξιχνίαση της αιματηρής ληστείας στην Πάρο βρίσκονται οι αξιωματικοί της αστυνομίας καθώς όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει τις τελευταίες ώρες οδηγούν ότι δράστες του φονικού είναι Αλβανοί κακοποιοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην ληστεία, της Alpha Bank στη Νάουσα της Πάρου όπου διαπράχθηκε και η δολοφονία του 53χρονου Δημήτρη Μίχα, είναι το ίδιο που είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη ληστεία, με τρεις τραυματίες, τον Νοέμβριο του 2010, στο πάρκινγκ του πολυκαταστήματος Praktiker στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.


Το βράδυ της 10ης Νοεμβρίου 2010 τρία άτομα είχαν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια καταδίωξης δύο Αλβανών ληστών στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο Ελληνικό. Οι δύο Αλβανοί, οι οποίοι επέβαιναν σε κλεμμένο αυτοκίνητο, πήγαν στο Praktiker του Ελληνικού και στο πάρκινγκ του καταστήματος ακινητοποίησαν έναν πελάτη, του πήραν 800 ευρώ και το αυτοκίνητό του και διέφυγαν με τα δύο αυτοκίνητα.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο στόχος των ληστών ήταν αρχικά διαφορετικός. Εντοπίστηκαν, ωστόσο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι τους καταδίωξαν. Ο ένας κατάφερε να διαφύγει, ενώ ο άλλος, με το αυτοκίνητο του πελάτη του Praktiker, μπήκε αντίθετα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, όπου παρέσυρε δύο μοτοσικλέτες και ένα ποδήλατο, με αποτέλεσμα να τραυματίσει ελαφρά τους τρεις οδηγούς.


Τελικά οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν. Τότε είχαν γίνει εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου ληστή με το κλεμμένο αυτοκίνητο, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τις τελευταίες ώρες, λοιπόν, η ΕΛ.ΑΣ διαπίστωσε ότι το όχημα της ληστείας αυτής στο Ελληνικό, πριν από δύο χρόνια, είναι το ίδιο που είχαν οι δράστες της δολοφονίας του 53χρονου στο κυκλαδίτικο νησί.


Με βάση αυτά τα στοιχεία οι αξιωματικοί φαίνεται να γνωρίζουν την ταυτότητα τουλάχιστον ενός εκ των εμπλεκομένων στην εγκληματική ενέργεια ενώ οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζουν να συγκεντρώνουν σημαντικά στοιχεία για τις κινήσεις των κακοποιών στην Πάρο.


πηγη:iefimerida