29/8/12

Αυτοκτόνησε γιατί απέτυχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σοκ έχει προκαλέσει στην αθλητική κοινωνία και όχι μόνο, ο θάνατος του 43χρονου Ρώσου, Σεργκέι Οβτσίνικοφ, προπονητή της εθνικής ομάδας γυναικών της Ρωσίας! 

Ο Οβτσίνικοφ βρισκόταν στην Κροατία για προετοιμασία με τη γυναικεία ομάδα της Ντιναμό Μόσχας, όταν τον
βρήκαν κρεμασμένο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε.
Τα ρωσικά μέσα δεν έχουν ακόμη διευκρινίσει τα αίτια του θανάτου του, αλλά έντονος λόγος γίνεται για αυτοκτονία, καθώς το περιβάλλον του ισχυρίζεται πως τον είχε καταβάλει η ήττα της ομάδας στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. 

Να θυμίσουμε πως η Ρωσία ηττήθηκε στα προημιτελικά με 3-2 σετ από τη μετέπειτα «χρυσή» Ολυμπιονίκη Βραζιλία.
"Πήρε τους Ολυμπιακούς Αγώνες πολύ προσωπικά", δήλωσε ο προπονητής της εθνικής ομάδας Ανδρών, Vladimir Kuzyutkin στο RSN και πρόσθεσε: "Έβλεπα να περνά πολλές ώρες σκεπτικός και μόνος. 

Ήταν πολύ αναστατωμένος μετά την ήττα. Δεν μιλούσε πολύ. Ακόμα και μετά από νίκες ήταν πάντα σκεπτικός και κάπνιζε πολύ. 

" Η διοίκηση της ομάδας βόλεϊ Ντιναμό Μόσχας εξέδωσε συλλυπητήρια επιστολή στην επίσημη ιστιοσελίδα της λέγοντας: "Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της ομάδας στην Κροατία, ο προπονητής Σεργκέι Οβτσίνικοφ απεβίωσε. Στέλνουμε τα συλλυπητήρια μας προς τους συγγενείς του". 

Ο προπονητής θα ταφεί στη ρωσική πόλη Γιαροσλάβλ, όπου κατοικούν η σύζυγός του και τα δύο παιδιά τους. 

Ο Οβτσίνικοφ είχε οδηγήσει την ομάδα φοιτητών της Ρωσίας σε χάλκινο μετάλλιο στην Πανεπιστημιάδα το 2011 και ορίστηκε προπονητής της εθνικής ομάδας την ίδια χρονιά. 


πηγη:Star