26/8/12

Το πιο «μοναχικό» σπίτι στον κόσμο

Βλέποντας τις εικόνες το πρώτο πράγμα που σίγουρα σκέφτεται κανείς είναι πως πρόκειται για την «απόλυτη τοποθεσία για διακοπές»! Αν, βέβαια, επιθυμεί κάποιος την απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση, σε ένα από τα πλέον «μοναχικά» σημεία του πλανήτη!

Με μοναδικούς «γειτόνους» μερικές αγελάδες που βόσκουν στο ατελείωτο γρασίδι αλλά και άπειρα θαλασσοπούλια που έχουν κάνει το νησί… περιοχή ωοτοκίας, οι συνθήκες παραπέμπουν το λιγότερο στην ταινία με τον Τομ Χανκς «Ο Ναυαγός»!

Στο νησί Elliðaey κοντά στο Vestmannaeyjar, ένα μικρό αρχιπέλαγος στα ανοικτά της νότιας ακτής της Ισλανδίας, υπάρχει ένα και μοναδικό σπίτι, ενώ η πρόσβαση σε αυτό γίνεται αποκλειστικά και μόνο με δύο τρόπους: με σχοινί(!) από την ανατολική πλευρά και με βάρκα από την ηπειρωτική χώρα…

Το Elliðaey είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί στην Ισλανδία, που έχει έκταση 0,45 τετραγωνικά χιλιόμετρα  και σχηματίστηκε 5-6 χιλιάδες χρόνια πριν μετά από μια δυνατή έκρηξη που συνέβη στην περιοχή. Η κατοικία κατασκευάστηκε το 1953 και ανακαινίστηκε πολλές φορές μέχρι σήμερα, προσφέροντας κατάλυμμα στους τυχερούς επισκέπτες.










πηγη:perierga