29/8/12

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Βίντεο παιδικής πορνογραφίας σε σχολείο - Καθηγητής είχε βάλει κρυφές κάμερες στην τάξη

Νέα στοιχεία για μία παλιά υπόθεση παιδικής πορνογραφίας που είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας τον Ιανουάριο του 2010 στη Θεσσαλονίκη έχουν στα χέρια τους οι Αρχές. Τότε ένας 42χρονος καθηγητής Γυμνασίου είχε συλληφθεί γιατί βρέθηκαν στην κατοχή του βίντεο παιδικής πορνογραφίας με πρωτότυπες βιντεοσκοπήσεις εφήβων μέσα σε αίθουσα διδασκαλίας.

Τα αρχεία αυτά είχαν κατασχεθεί στο πλαίσιο παλαιότερης υπόθεσης, που αφορούσε τη σύλληψη 42χρονου καθηγητή για παιδική πορνογραφία.


Μετά από συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, διαπιστώθηκε σε εργαστηριακή εξέταση που διενεργήθηκε, η ύπαρξη πλήθους αρχείων εικόνων και βίντεο παιδικής πορνογραφίας, καθώς και πρωτότυπες βιντεοσκοπήσεις εφήβων, πιθανόν μαθητριών, μέσα σε αίθουσα διδασκαλίας.


Οι βιντεοσκοπήσεις αυτές, οι οποίες ανέρχονται στις ογδόντα (80) είχαν γίνει μέσω υπολογιστή και η ομιλούμενη γλώσσα είναι η ελληνική. Επιπλέον, κάμερα φέρεται να είχε τοποθετηθεί σε τέτοια σημεία της αίθουσας, ώστε να είναι δυνατή η λήψη απόκρυφων σημείων του σώματος τους, χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό από τους εφήβους.


Τα αποτελέσματα της εργαστηριακής εξέτασης αλλά και της έρευνας που συνεχίζεται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποβλήθηκαν άμεσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.


Ο 42χρονος καθηγητής πάντως είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.


 







πηγη:iefimerida