3/8/12

Συνεχίζεται το εμπόριο σκύλων από ασιάτες στην Αθήνα!

Σοκ προκάλεσε σε όσους Έλληνες πολίτες βρέθηκαν στην οδό Αγησιλάου στο κέντρο της Αθήνας, όπου είδαν σκυλιά σκοτωμένα, κρεμασμένα ανάποδα σε ένα φρικιαστικό αυτοσχέδιο παζάρι «κρέατος». 

Αυτό καταγγέλλουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα εκατοντάδες κάτοικοι της Αθήνας, τηλεφωνώντας έντρομοι και γεμάτοι οργή στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία. Με ανακοίνωση της Φιλοζωικής, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της, γίνεται λόγος για πληθώρα επώνυμων καταγγελιών για την απίστευτη εικόνα που βίωσαν Έλληνες πολίτες όταν είδαν κρεμασμένα σκοτωμένα σκυλιά προς πώληση στην οδό Αγησιλάου στο κέντρο της Αθήνας από Κινέζους «πωλητές».

Τις καταγγελίες αυτές, έρχονται να επιβεβαιώσουν δεκάδες άλλες που αφορούν στην εξαφάνιση αδέσποτων σκύλων και γατιών σε περιοχές όπου ζουν Ασιάτες. Η Φιλοζωική γνωστοποιεί στους Έλληνες πολίτες ότι τέτοιου είδους γεγονότα πρέπει να καταγγέλλονται στην Άμεση Δράση προκειμένου να επέμβουν στον τόπο του συμβάντος για τη σύλληψη των δραστών.

Να σημειωθεί ότι παρόμοιες πράξεις αποτελούν ποινικό αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα από τον νόμο (3170/03 και 1197/81), ενώ ο υπό ψήφιση νόμος για την προστασία των μικρών ζώων στη χώρα μας θα είναι πολύ αυστηρότερος προβλέποντας μάλιστα πολυετείς φυλακίσεις άνευ δικαιώματος εξαγοράς.

Κύριοι του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ ως πότε θα επιτρέπετε αυτή την κατάσταση; Για τους αγαπημένους φίλους του ανθρώπου (είμαστε ανάξιοι της φιλίας τους σαν είδος) δεν σας καίγεται καρφί; Αυτά τα εγκλήματα δεν μας προσβάλλουν σαν χώρα; Θα υπάρξει επιτέλους αντίδραση απέναντι σε αλλοδαπούς (αλλά και ντόπιους) κακοποιητές ζώων; Θα θέλαμε να ενημερωθείτε για το πόσο καλό κάνει στον τουρισμό μας η εικόνα αυτή, αφού το ηθικό μέρος δεν φαίνεται να απασχολεί κανένα. Αντιδράσεις από υποστηρικτές αλλοδαπών θα έχουμε; Τί περιμένουμε να δούμε και άλλου είδους "ζώα" κρεμασμένα από τα τσιγκέλια των αλλοδαπών;

 
πηγη:defencenet

Αντιδράσεις: