4/8/12

Η Microsoft βράβευσε Έλληνα ερευνητή

Στον Έλληνα ερευνητή του Πανεπιστημίου της Columbia Βασίλη Παππά η πρώτη θέση και το έπαθλο των 200.000 δολαρίων στον διαγωνισμό ασφαλείας Bluehat που διοργάνωσε η Microsoft.

Ο Βασίλης Παππάς, όπως αναφέρει το secnews.gr, κατάγεται από την Πάργα και φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης από όπου πήρε το πτυχίο του το 2007 και το μεταπτυχιακό του 2009.


Ο Κροάτης Ivan Fratric από το Πανεπιστήμιο του Zagreb (που έλαβε $50.000) και ο Jared DeMott, ερευνητής ασφάλειας από την Harris Corp (που έλαβε $10.000) στη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.


Οι τρεις ερευνητές υπέβαλαν τις ιδέες τους αναφορικά με την επίλυση ενός ιδιαίτερα εξειδικευμένου και δυσεπίλυτου προβλήματος που ονομάζεται “Return-Oriented Programming” (ROP) και πρόκειται για μια τεχνική που εφαρμόζουν οι hackers και που συνήθως χρησιμοποιείται για την απενεργοποίηση ή την παράκαμψη controls ασφάλειας που διαθέτουν οι εφαρμογές.


Ο Βασίλης Παππάς, μετά από έρευνα, δημιούργησε και πρότεινε μια λύση επονομαζόμενη “kBouncer”, που επιτρέπει την αποτροπή των επιθέσεων ROP και “μπλοκάρει” την εκτέλεση κακόβουλου κώδικα που φέρει τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης κατηγορίας επιθέσεων (ROP).


“Σίγουρα οι ευκαιρίες είναι περισσότερες στις Η.Π.Α αν προσπαθήσεις πολύ, αλλά και άτομα που δουλεύαμε μαζί όσο ήμουν στην Κρήτη και αποφάσισαν να μείνουν Ελλάδα τα καταφέρνουν εξίσου καλά. Επίσης, μου άρεσε η ιδέα του να ζήσω στο εξωτερικό, και ιδιαίτερα στην Νέα Υόρκη” σημείωσε ο Έλληνας ερευνητής.


”Πρέπει να σου αρέσει αυτό με το οποίο ασχολείσαι και, ως συνήθως, χρειάζεται αρκετή δουλειά για να έρθουν καλά αποτελέσματα”, συμπλήρωσε.


 

Πηγή: greekreporter

Αντιδράσεις: