4/8/12

To τατουάζ ενός Γάλλου χρυσού Ολυμπιoνίκη κολυμβητή που σήμανε συναγερμό στο Ισραήλ

Ο γάλλος κολυμβητής Φαμπιέν Ζιλό έλαμψε στο ελεύθερο 4χ100 και κέρδισε χρυσό μετάλλιο την Τρίτη αλλά δεν είναι αυτός ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν πέρασε απαρατήρητος. Μόλις σήκωσε τα χέρια ικανοποιημένος από τον θρίαμβό του, ο αθλητής αποκάλυψε ένα τατουάζ που κοσμεί το αριστερό του μπράτσο και το οποίο έγραφε στα εβραϊκά «Δεν είμαι τίποτα χωρίς αυτούς».

Αμέσως σήμανε συναγερμός στα ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης που έσπευσαν να διερευνήσουν την προέλευση του τατουάζ και την καταγωγή του γάλλου αθλητή. Οι έρευνες απέδειξαν ότι ο Ζιλό δεν είναι Εβραίος.


Το μυστήριο έλυσε η μεγαλύτερης κυκλοφορίας εφημερίδα του Ισραήλ Yediot Ahronot που αποκάλυψε ότι αυτό το τατουάζ είναι τιμή στον σύζυγο της γιαγιάς του αθλητή, τον Μαξ Γκόλντσμιθ, «έναν επιβιώσαντα του Ολοκαυτώματος που έζησε τη φρίκη του Αουσβιτς και έγινε μια από τις

μεγαλύτερες πηγές έμπνευσης του πρωταθλητή». Είναι το λεγόμενο success story για μια εφημερίδα και το Ισραήλ ανακάλυψε ένα νέο πρόσωπο στην ιστορία του.

Ο ισραηλινός δημοσιογράφος Yaniv Halily δήλωσε στον γαλλικό Τύπο ότι μέσα σε μια μέρα ο Ζιλό έγινε σταρ στο Ισραήλ.


«Ψάχνω να έρθω σε επαφή μαζί του για να μάθω την ιστορία αυτού του τατουάζ.

Τηλεφωνήσαμε στην οικογένειά του στη Γαλλία. Αλλά έχω ανάγκη να του μιλήσω. Θέλω να ξέρω. Ο Φαμπιέν δεν είναι Εβραίος. Αλλά στο Ισραήλ είναι ήδη σταρ. Επειδή δεν έχουμε πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε μετάλλια, θα τον ενθαρρύνουμε σαν να ήταν δικός μας» δήλωσε ο δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με τη φίλη του αθλητή, την κολυμβήτρια Αν Σοφί Παρανθοέν, ο Ζιλό, με το τατουάζ, ήθελε να απευθύνει ένα μήνυμα στον Εβραίο παππού του που πέθανε φέτος. Η ίδια πρόσθεσε ότι η αισθητική των χαρακτήρων της εβραικής γραφής είναι κάτι που ελκύει τον Ολυμπιονίκη.


Οπως πολλοί άλλοι αθλητές ο Φαμπιέν Ζιλό αγαπάει τα τατουάζ. Στο δέρμα του έχει ήδη χαράξει με χρώμα τους πέντε ολυμπιακούς κύκλους ενώ στην κοιλιά ζωγράφισε τρία αστέρια, για τα αδέλφια του.

Ο Yaniv Halily υπόσχεται: «Αν κερδίσει μετάλλιο θα γίνει πρώτο θέμα πάλι στο Ισραήλ. Θα τον παρακολουθήσω. Η ιστορία της οικογένειάς του είναι λίγο η ιστορία του καθενός από μας».
 
 
Πηγη:iefimerida