5/8/12

Η Κίνα έφτιαξε μια πόλη φάντασμα στην Αφρική

Yποτίθεται πως θα ήταν μια πόλη-διαμάντι για την Αγκόλα αλλά το Nova Cidade de Kilamba που κατασκευάστηκε από τους Κινέζους κινδυνεύει να μετατραπεί στην πρώτη πόλη-φάντασμα της Αφρικής.

Η πόλη, που αποτελεί προάστιο της πρωτεύουσας Λουάντα, θα ήταν η κατοικία 500.000 ανθρώπων και θα περιελάμβανε εμπορικά κέντρα, σχολεία και πολυτελείς κατοικίες. Το μόνο πρόβλημα όμως είναι ότι δεν έχει… κατοίκους αφού ελάχιστοι είναι εκείνοι που διαθέτουν τις 80.000 ευρώ για να μετακομίσουν στην περιοχή.


Έτσι το όλο σχέδιο, που αποτιμάται στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από κινεζικές κατασκευαστικές εταιρείες, βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα, αφού σε διάστημα 12 μηνών από τα 2.200 διαμερίσματα πουλήθηκαν μόλις τα 200.


Σύμφωνα με την Daily Mail, όλα τα οικοδομικά project που γίνονται αυτή τη στιγμή στην Κίνα εντάσσσονται σε μια γενικότερη πολιτική «αποικιοκρατίας» του Πεκίνου στην μαύρη ήπειρο, την οποία προσδοκά να δορυφοροποιήσει. Άλλωστε η Κίνα επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία της μέσω διμερών δανείων που προσφέρει στα αφρικανικά κράτη, ενώ την τελευταία δεκαετία έχουν εγκατασταθεί πάνω από 750.000 Κινέζοι.

 πηγη:topeiraxtiri