1/3/12

2.000 βιογραφικά σε σούπερ μάρκετ

Πρωτοφανής συνωστισμός και πληθωρισμός από βιογραφικά παρατηρείται στα σούπερ μάρκετ, κυρίως από νέους με πτυχία. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε υπεραγορά του Αγρινίου , φέτος έχουν κατατεθεί περισσότερα από 1500 βιογραφικά.

Αντιλαμβάνεται κανείς τι γίνεται στα ακόμα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ από ένα ανθρώπινο δυναμικό που είναι αδύνατον να απορροφηθεί και μένει ανεκμετάλλευτο και ανενεργό. Εκεί κυριολεκτικά τα βιογραφικά στοιβάζονται κάπου για επανεξέταση σε αριθμούς ακόμα μεγαλύτερους, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που προσπαθούν να βρουν «μέσο» για να εξεταστεί το βιογραφικό τους στη πρώτη ευκαιρία. 

Την ίδια ώρα καθημερινά οι ιδιοκτήτες καφέ και μπαρ βλέπουν ειδικά νεαρές κοπέλες να ζητούν δουλειά έστω και ημιαπασχόλησης την ώρα που έχουν προσόντα εντελώς δυσανάλογα με την εργασία που αναζητούν. Απόφοιτοι τμημάτων ξένων γλωσσών, ψυχολόγοι, ιστορικοί, φιλόλογοι, γυμναστές και δεκάδες ειδικότητες που δημιουργήθηκαν με τη λογική της επετηρίδας για διορισμό κάποτε, αλλά και άλλες σε επαγγέλματα που πια δεν έχουν ζήτηση δημιουργούν το παζλ των νέων ανθρώπων που στριμώχνονται για 400 ή και λιγότερα ευρώ. Και αυτό θα συνεχίζεται όσο δεν θα απαντιέται το ερώτημα «πως θα ανοίξουν δουλειές στην περιοχή».