20/3/12

Ετοιμα στις 30 Απριλίου τα τετράδια των πανελλαδικών

Από το καλοκαίρι θα είναι τα βιβλία στα σχολεία δήλωσε ο κ. Μπαμπινιώτης 


Στις 30 Απριλίου θα είναι έτοιμα τα τετράδια των πανελλαδικών εξετάσεων, η διαδικασία για την εκτύπωση των οποίων ολοκληρώνεται εντός των νομίμων προθεσμιών στο τέλος της εβδομάδας. Αυτό ξεκαθαρίστηκε κατά την διάρκεια συνάντησης, σήμερα Τρίτη, του υπουργού Παιδείας κ. Γ. Μπαμπινιώτη με τους δημοσιογράφους. Η εκτύπωση κόστισε 156.000 ευρώ. 

Τα βιβλία της επόμενης σχολικής χρονιάς, όπως ανακοινώθηκε εν τω μεταξύ, θα βρίσκονται μέχρι τις 10 Ιουνίου στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, ενώ μέχρι τις 20 Αυγούστου θα έχουν παραδοθεί τα βιβλία και στα δημοτικά.

Ο νόμος για το λύκειο και το εξεταστικό, ο οποίος μετά από το «όχι τώρα» της ΝΔ, αποσύρθηκε προτού συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με τον κ. Μπαμπινιώτη, θα έπρεπε να κατατεθεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος και με το δεδομένο ότι οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ ζήτησαν περαιτέρω διάλογο, δεν μπορούσε να περάσει.

Αλλωστε, όπως παρατήρησε ο υπουργός Παιδείας «δεν είμαι πολιτικός να επιμείνω να περάσει τώρα για να το πιστωθώ».

Οικονομικό, μισθολογικό, αξιολόγηση
Ο κ. Μπαμπινιώτης αναφέρθηκε αναλυτικά στα θέματα που συζητήθηκαν κατά τις συναντήσεις του με τις ηγεσίες των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών εξήγησε ότι «όταν θεσπιστούν θα έχουν χαρακτήρα υποστήριξης και όχι τιμωρητικό», ώστε να βοηθηθούν οι εκπαιδευτικοί να γίνουν καλύτεροι.

Τόνισε, μάλιστα ότι «οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να αξιολογούνται όπως οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι».

Ο υπουργός Παιδείας είπε ότι η προκάτοχός του, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου τον διαβεβαίωσε ότι έχουν ήδη αντιμετωπιστεί όλα τα θέματα, που σχετίζονται με κενά εκπαιδευτικών, αποσπάσεις, μετακινήσεις κλπ.

Βοήθεια από την Κύπρο
Πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ μάζεψαν τα σχολεία της Κύπρου για την Ελλάδα και όπως ανακοινώθηκε θα χρησιμοποιηθεί ο μηχανισμός των σχολείων για «να αναζητηθούν οι οικογένειες μαθητών που έχουν ανάγκη και με αξιοπρεπή τρόπο να υποστηριχθούν».

Ο Νόμος Πλαίσιο για τα ΑΕΙ

Ο κ. Μπαμπινιώτης επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι ο Νόμος Πλαίσιο πρέπει να εφαρμοστεί. Τόνισε, πάντως, ότι το νόημα της πρόσφατης συνάντησής του με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ ήταν να αποκατασταθούν οι σχέσεις πανεπιστημίων και Πολιτείας. «Να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν σε κλίμα συνεργασίας και δικαιοσύνης», όπως σχολίασε ώστε να αναζητηθούν λύσεις, χωρίς την απειλή διακοπής της χρηματοδότησης των ΑΕΙ.

Για το θέμα του διορισμού Κοσμήτορα σε σχολές ΑΕΙ, ο υπουργός Παιδείας έχει εκφράσει την άποψη ότι «ένα άτομο με τόσο σημαντικές αρμοδιότητες θα έπρεπε να εκλέγεται».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των κινητών τηλεφώνων της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας που «κόπηκαν» πρόσφατα, επειδή είχαν μείνει απλήρωτοι μεγάλοι λογαριασμοί, ο κ. Μπαμπινιώτης σχολίασε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους τηλέφωνα, καθώς δεν είναι στην πολιτική του να δημιουργεί οικονομικές σχέσεις. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Μπαμπινιώτης έχει αρνηθεί και τον μισθό του υπουργού.



πηγη:tovima