22/3/12

Σαρώνει το Διαδίκτυο η «δοκιμασία της κανέλας» (video)

Επικίνδυνο λένε οι γιατροί


Ένα βίντεο με μια δοκιμασία που ανέβηκε πριν λίγο καιρό στο Youtube προκάλεσε παροξυσμό στο διαδίκτυο και βρήκε χιλιάδες μιμητές ανά τον κόσμο. Ωστόσο οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου


Όλα ξεκίνησαν όταν ανέβηκε στο Youtube ένα βίντεο όπου μια κοπέλα δοκίμασε να καταπιεί χωρίς νερό μια γεμάτη κουταλιά κανέλα, από κουτάλα της σούπας. Το βίντεο το είδαν μέσα σε λίγες εβδομάδες εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη και φυσικά πολλοί προσπάθησαν να το δοκιμάσουν και οι ίδιοι. Η «δοκιμασία της κανέλας» (cinnamon challenge) έγινε άκρως δημοφιλής ειδικά μεταξύ των νεαρών, και όχι μόνο, αφού ακόμα και ο κυβερνήτης του Ιλινόις των ΗΠΑ κλήθηκε να κάνει τη δοκιμασία ζωντανά στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής για πλάκα.


Όμως οι γιατροί αναφέρουν πως πολλά νεαρά άτομα έχουν επισκεφτεί τις τελευταίες μέρες τα νοσοκομεία κυρίως σε ΗΠΑ και Βρετανία με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα που έχουν προκληθεί από την συμμετοχή τους σε αυτή τη δοκιμασία και προειδοποιούν πως η «δοκιμασία της κανέλας» εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία καθώς μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο από ασφυξία.