18/3/12

Η ώρα του ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού έφτασε

Η 18η Μαρτίου ήταν μία ημερομηνία που από την κλήρωση της Σούπερ Λιγκ ήταν… σημαδεμένη. Έφτασε λοιπόν η 25η αγωνιστική. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός παίζουν στο ΟΑΚΑ (19:30) στο ντέρμπι που όλοι περίμεναν. Με τους «πράσινους» να έχουν στόχο να μειώσουν τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών και τους «ερυθρόλευκους» ακόμα και να πανηγυρίσουν πρόωρα τον τίτλο, σίγουρα το ματς είναι εξαιρετικά κρίσιμο.

Προβλήματα και απουσίες υπάρχουν εκατέρωθεν, αλλά οι δύο προπονητές, Ζεσουάλδο Φερέιρα και Ερνέστο Βαλβέρδε, έχουν καταλήξει στις επιλογές τους.


Οι γηπεδούχοι «πράσινοι» ύστερα από τις ήττες με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μετατρέπουν το ντέρμπι της Κυριακής σε τελευταία ευκαιρία Φερέιρα για τον τίτλο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, εκτός αποστολής έμεινε τελικά ξανά ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ κάτι που σημαίνει ότι στο κέντρο της άμυνας θα πάρει θέση ο Μπιάρσμιρ και ένας εκ των Σαριέγκι-Καντέ.

Στην μεσαία γραμμή θα υπάρχει τριάδα που θα αποτελείται από Σιμάο, Βιτόλο και Κατσουράνη. Κουίνσι, Ζέκα και Χριστοδουλόπουλος θα είναι μπροστά τους ενώ στα άκρα της άμυνας θα πάρουν θέση – δεξιά – ο Μαρίνος και – αριστερά – ο Σπυρόπουλος.

Για τους φιλοξενούμενους ο αποκλεισμός από τη Μέταλιστ μπορεί να αποτελεί φρένο στην ψυχολογία ωστόσο το +4 τους δίνει την άνεση να παίξουν για δύο αποτελέσματα, έστω και αν οι ίδιοι τονίζουν ότι στόχος τους είναι μόνο η νίκη.

Στο αγωνιστικό, με μια σημαντική απώλεια θα παραταχθεί η ομάδα του Βαλβέρδε καθώς εκτός αποστολής έμεινε ο Βασίλης Τοροσίδης που είχε αποκομίσει ένα πρόβλημα τραυματισμού στο ματς με την Μέταλιστ. Αντίθετα, ο Αριέλ Ιμπαγάσα συμπεριλήφθηκε κανονικά και πιθανότατα θα είναι στο αρχικό σχήμα.

Στην 19άδα που ανακοίνωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε μετά την τελευταία προπόνηση των «ερυθρολεύκων» δεν συμπεριλαμβάνονται ακόμη οι Φετφατζίδης, Ντιόγκο αλλά και οι Μόνχε, Δασκαλάκης και Μπάμποβιτς.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο κ.Κάκος.





πηγη:Newsroom ΔΟΛ