25/3/12

Η τρίτη γενιά του iPad έκανε την επίσημη πρεμιέρα Παρασκευή 23/3...Διαβάστε τιμή και χαρακτηριστικά

Η τρίτη γενιά του iPad έκανε επίσημη πρεμιέρα Παρασκευή 23/3 και στην ελληνική αγορά (όπως και σε άλλες 24 χώρες), μέσα από όλο το επίσημο δίκτυο των αλυσίδων λιανικής σε όλη την Ελλάδα, στα έξι καταστήματα των Apple Premium Reseller σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και από το δίκτυο των Apple Authorised Reseller, και η Apple προσβλέπει σε θετική ανταπόκριση και του ελληνικού κοινού.


Ειδικότερα για την Ελλάδα, η εταιρεία εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξη, καθώς η οικονομική κρίση έχει πλήξει καίρια τα εισοδήματα, με αποτέλεσμα η ζήτηση να αναμένεται σαφώς μειωμένη σε σχέση με την πρεμιέρα του iPad 2. Πάντως η εταιρεία υπόσχεται ότι αυτή τη φορά δε θα υπάρξουν τα προβλήματα διάθεσης που είχαν παρατηρηθεί στην πρεμιέρα του iPad 2, όπου η ζήτηση ξεπέρασε κατά πολύ τα διαθέσιμα κομμάτια.
Σημειώνεται ότι τις 3 πρώτες ημέρες κυκλοφορίας το νέο iPad (που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στις 16 Μαρτίου) ξεπέρασε τα 3 εκατ. κομμάτια σε πωλήσεις στις 12 χώρες που κυκλοφόρησε αρχικά, ενώ σχηματίστηκαν ξανά οι γνωστές “ουρές” με ανυπόμονους υποψήφιους χρήστες που περίμεναν για πολλές ώρες έξω από τα καταστήματα που θα το διέθεταν, περιμένοντας να ανοίξουν τις πόρτες τους.


Η τιμή


Το νέο iPad θα είναι διαθέσιμο σε άσπρο και μαύρο χρώμα, σε μοντέλα Wi-Fi και Wi-Fi + 4G στα 16GB, 32GB και 64GB, ξεκινώντας από τα 509 ευρώ. Το iPad 2 θα συνεχίσει να διατίθεται στα 16GB, σε μοντέλα Wi-Fi και Wi-Fi + 3G, σε άσπρο και μαύρο χρώμα και σε τιμή από 429 ευρώ.
Σχεδιασμός – διαστάσεις
Η διαφορά του νέου iPad με το iPad 2 βρίσκεται μόνο στις διαστάσεις και στο βάρος. Η ποιότητα κατασκευής (“σήμα κατατεθέν” της εταιρείας) εξακολουθεί να βρίσκεται σε κορυφαίο επίπεδο. Το νέο iPad αποτελείται και αυτό από ένα κομμάτι γυαλί καθώς και από ένα κομμάτι συμπαγούς αλουμινίου, έχει πάχος 9,3 χιλιοστά (από 8,8 χιλιοστά που είχε το iPad 2), και στην “καλή” έκδοση, με ενσωματωμένο 3G και υποστήριξη δικτύων LTE, έχει βάρος 662 γραμμάρια, 49 γραμμάρια περισσότερα από το iPad 2. Ο γενικότερος σχεδιασμός είναι ουσιαστικά όμοιος με αυτόν του προκατόχου του.


Οθόνη


Εδώ συναντάμε μία από τις σημαντικότερες διαφορές του νέου iPad σε σχέση με το iPad 2. Είναι και αυτή τεχνολογίας IPS με ειδική επίστρωση για την αποφυγή δαχτυλικών αποτυπωμάτων, υποστηρίξει λειτουργίες multitouch και έχει διάσταση 9,7 ίντσες.
Η σημαντική ωστόσο διαφορά σε σχέση με την οθόνη του προηγούμενου iPad 2 έχει να κάνει με την ανάλυσή της, η οποία φτάνει στα 2048 Χ 1536 pixels, ξεπερνώντας ακόμα και το “όριο” της υψηλής ανάλυσης των 1080p. Επίσης, σύμφωνα με την εταιρεία η νέα οθόνη προσφέρει βελτιωμένα χρώματα, και ο κορεσμός της είναι κατά 44% καλύτερος.


Επεξεργαστής – μνήμη


Ο επεξεργαστής που “φορά” το νέο iPad είναι η άλλη μεγάλη διαφορά σε σχέση με αυτόν που είχε το iPad 2. Ο νέος επεξεργαστής λέγεται Α5Χ, είναι και αυτός διπύρηνος με χρονισμό στο 1 GHz, αλλά διαθέτει τετραπύρηνη κάρτα γραφικών (GPU), αντί της διπύρηνης που διέθετε το iPad 2. Αν και ο νέος επεξεργαστής καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από τον προκάτοχό του, η Apple δίνει στο νέο iPad την ίδια αυτονομία με το iPad 2, δηλαδή 10 ώρες συνεχούς χρήσης.
Επίσης, η εσωτερική μνήμη RAM έχει διπλασιαστεί και πλέον φτάνει στο 1 GB, ενώ οι παραπάνω αναβαθμίσεις έχουν ως αποτέλεσμα την ιδιαίτερα άνετη διαχείριση multimedia περιεχομένου, ακόμα και αν αυτό είναι υψηλής ευκρίνειας.


Λειτουργικό σύστημα


Το λειτουργικό σύστημα που ενσωμάτωσε η Apple στο νέο iPad είναι το iOS 5.1. Μην περιμένετε να δείτε δομικές αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση, ωστόσο η εταιρεία έχει προχωρήσει σε αλλαγές σε κρίσιμα σημεία, τα οποία βελτιώνουν τη γενικότερη απόδοσή του.
Έτσι το νέο λειτουργικό κάνει καλύτερη διαχείριση της ενέργειας (και αυτό έχει ως αποτέλεσμα το νέο iPad να έχει παρόμοια αυτονομία με τον προκάτοχό του, αν και ο νέος επεξεργαστής καταναλώνει περισσότερο ρεύμα), διαθέτει νέα έκδοση των iTunes (την 10.6) που επιτρέπει την αναπαραγωγή video ανάλυσης 1080p από το iTunes Store, διορθώνει ένα πρόβλημα σχετικά με την αναπαραγωγή μουσικής από το iCloud και βελτιώνει την ταυτοποίηση τραγουδιών και τη διαχείριση εξωφύλλων για τα μουσικά album.


Εμπρός και πίσω κάμερα


Η μπροστινή κάμερα είναι ίδια με αυτή του iPad 2, στα 0,3 MP, αλλά η πίσω κάμερα του νέου iPad είναι νέα και ιδιαίτερα αναβαθμισμένη σε σχέση με τον προκάτοχό του.
Έτσι, ενώ στο iPad 2 η οπίσθια κάμερα είχε ανάλυση 0,7 MP, η αντίστοιχη κάμερα στο νέο iPad φτάνει στα 5 MP και έχει τα ίδια οπτικά στοιχεία με αυτά του iPhone 4s, και μπορεί να καταγράφει video σε ανάλυση 1080p.






πηγη:greekmoney