28/3/12

ΑΠΕΡΓΙΕΣ 29/03/2012

Nοσοκομεία


Μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται την Πέμπτη 29 Μαρτίου στα νοσοκομεία της χώρας. Οι εργαζόμενοι στα νοσηλευτικά ιδρύματα, στα κέντρα υγείας, στο ΕΚΑΒ και στις μονάδες πρόνοιας πραγματοποιούν πεντάωρη στάση εργασίας (10 πμ - 3 μμ), διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, προσλήψεις προσωπικού και την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων τους. Επίσης, διαφωνούν με το σχέδιο του υπουργείου Υγείας που αφορά τις συγχωνεύσεις νοσηλευτικών και προνοιακών μονάδων.


Δάσκαλοι




Τετράωρη στάση εργασίας αποφάσισε το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) για την Πέμπτη 29 Μαρτίου στο πλαίσιο της στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ (από τις 11:30 έως τη λήξη του ωραρίου). Στόχος είναι η ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και συγκεκριμένα η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση νοσοκομειακών μονάδων. Η στάση εργασίας αφορά την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, αλλά η ΑΔΕΔΥ καλύπτει τους εργαζόμενους και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας, εφόσον με απόφαση των Νομαρχιακών Τμημάτων, αποφασιστούν ανάλογες δράσεις. Στην Αθήνα, θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Μαβίλη στις 12 το μεσημέρι, ενώ συγκεντρώσεις προγραμματίζονται σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, «διεκδικώντας ένα δημόσιο, δωρεάν και ποιοτικό σύστημα Υγείας, προσβάσιμο από το σύνολο των πολιτών, χωρίς χαράτσια, περιορισμούς και αποκλεισμούς».


ΑΔΕΔΥ στάση εργασίας 12:00 έως 15:00




ΑΔΕΔΥ στάση εργασίας 12:00 έως 15:00,
Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη, 29/2 και ώρα 12.00-15.00 ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης των συνδικάτων. Στις 13:30 συνδικαλιστικά στελέχη θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα ενώ στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο και συναυλία διαμαρτυρίας στις 18.00 στο Σύνταγμα από τους ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΤΕΕ ΔΣΑ και ΙΣΑ.



OTOE 12:00 έως το τέλος ωραρίου


OTOE 12:00 έως το τέλος ωραρίου,Την προκήρυξη τρίωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας αύριο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου εργασίας, ανακοίνωσε η ΟΤΟΕ στο πλαίσιο συμμετοχής της στις δράσεις για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Αντίστασης και Δράσης ενάντια στις πολιτικές που πλήττουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους.




Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ 18:00 στο Σύνταγμα


Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ 18:00 στο Σύνταγμα,Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη, 29/2 και ώρα 12.00-15.00 ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης των συνδικάτων. Στις 13:30 συνδικαλιστικά στελέχη θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα ενώ στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο και συναυλία διαμαρτυρίας στις 18.00 στο Σύνταγμα από τους ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΤΕΕ ΔΣΑ και ΙΣΑ.
Συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ 18:00 στο Σύνταγμα


Συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ 18:00 στο Σύνταγμα,Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη, 29/2 και ώρα 12.00-15.00 ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης των συνδικάτων. Στις 13:30 συνδικαλιστικά στελέχη θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα ενώ στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο και συναυλία διαμαρτυρίας στις 18.00 στο Σύνταγμα από τους ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΤΕΕ ΔΣΑ και ΙΣΑ.


Γιατροί Αττικής 24ωρη


Γιατροί Αττικής 24ωρη, Σε 24ωρη πανιατρική απεργία και αποχή από τα ιατρικά τους καθήκοντα καλεί τα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), την Τετάρτη (29/2), ημέρα ψήφισης από τη Βουλή του Εφαρμοστικού Νόμου, που, όπως αναφέρει «περιλαμβάνει ακρωτηριαστικές διατάξεις, που οδηγούν σε πλήρη ισοπέδωση τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους Έλληνες πολίτες». Την ίδια ημέρα, στις 10:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη πανιατρική συγκέντρωση, με θέμα τα μέτρα που προβλέπει ο Εφαρμοστικός Νόμος, όπως η υποχρεωτική αναγραφή από τους ιατρούς της δραστικής ουσίας, και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.




Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας αναστολή λειτουργίας




Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας αναστολή λειτουργίας, Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα λιτότητας προγραμματίζει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ΤΕΕ , σε συνεργασία με όλους τους επαγγελματικούς και συνδικαλιστικούς φορείς των μηχανικών και συγκροτώντας κοινό μέτωπο με τους δικηγορικούς συλλόγους και τον ιατρικό σύλλογο. Οι πρωτοβουλίες του ΤΕΕ είναι οι εξής: Αποχή των μελών από τη συμμέτοχή τους σε όλες τις επιτροπές και συμβούλια, από σήμερα έως τις 29 Φεβρουαρίου 2012. Αναστολή της λειτουργίας όλων των υπηρεσιών του ΤΕΕ, από Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου έως την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012. Αποχή από τις εργασίες και απεργίες - στάσεις εργασίας των υπαλλήλων μηχανικών, στο αντίστοιχο διάστημα, όπως εξειδικεύονται από τις συνδικαλιστικούς και επαγγελματικούς φορείς των μηχανικών. Διοργάνωση Πανεπιστημονικής Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας - Συναυλίας μουσικής με το Μίκη Θεοδωράκη και το Μανώλη Μητσιά, την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου, στις 18:00, στο Σύνταγμα. Επίσης, το ΤΕΕ, για τα κατεστραμμένα καταστήματα και κτίρια μικρομεσαίων επαγγελματιών, για το ιστορικό κτίριο του κινηματογράφου "ΑΤΤΙΚΟΝ", καθώς και για το κτίριο του "ΑΣΤΥ", αναλαμβάνει πρωτοβουλία, ώστε μέλη του να εκπονήσουν δωρεάν τις μελέτες και τις επιβλέψεις, που απαιτούνται και θα διαθέσει τα αντίστοιχα έσοδα, που προκύπτουν από τις αντίστοιχες εργασίες, στους πληγέντες επαγγελματίες.


Δικηγόροι Αθηνών αποχή




Δικηγόροι Αθηνών αποχή, Κατά τη σημερινή (14.02.2012) επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, υπερψηφίστηκε η πρόταση περί παράτασης της αποχής των Δικηγόρων της Αθήνας, από τα καθήκοντά τους, μέχρι και την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012.