22/3/12

Η Τουριστική Σχολή στο Άργος από τον Οκτώβριο του 2012

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Δημάρχου Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσου θα φιλοξενήσει από το νέο ακαδημαϊκό έτος την Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ο οποίος είναι ο κύριος φορέας της χώρας μας στον τομέα της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Ένα πάγιο αίτημα του Δήμου μας, για ίδρυση σχολής γίνεται πραγματικότητα χωρίς να γίνουν ιδιαίτερες δαπάνες. Με αστραπιαίες, στοχευμένες και συντονισμένες κινήσεις του δημάρχου, η σχολή με 200 σπουδαστές από το Οκτώβριο 2012 θα είναι στο Άργος! 


Η πλειονότητα των σπουδαστών της προέρχεται εκτός περιφέρειας του νομού Αργολίδας αφού η σχολή είναι μοναδική στο είδος της στην Πελοπόννησο συμπεριλαμβανομένης της Αχαΐας και Ηλείας. Αποτελεί μια τεράστια επιτυχία αφού 200 και πλέον σπουδαστές, θα ζουν και θα κινούνται στην πόλη με πολλαπλά οφέλη στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Η αναπτυξιακή πνοή θεωρείται δεδομένη, με προεκτάσεις στη ζήτηση για ενοικιαζόμενα σπίτια και ότι άλλο συνεπάγεται σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Παράλληλα, θέτει τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού σε ολόκληρο το Δήμο μας, άλλωστε είναι στις προτεραιότητες της παρούσας δημοτικής αρχής, και επιπλέον μας δίνει θεωρητική και πρακτική στήριξη. Σε σχετικές δηλώσεις του, ο δήμαρχος κ. Δημ. Καμπόσος αναφέρει: «Ο δήμος Άργους Μυκηνών σήμερα πανηγυρίζει. Η οικονομία του Δήμου αναδιαρθρώνεται και αναβαθμίζεται. Την ίδια στιγμή που σχολές κλείνουν και πόλεις συρρικνώνονται οικονομικά, το Άργος περνά σε μια αναπτυξιακή αντεπίθεση. Διεκδικεί και κερδίζει σε όφελος των δημοτών, της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας. Η λειτουργία της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Άργος αποτελεί ξεχωριστή τιμή για το δήμο μας και αναβαθμίζει συνολικά τον τόπο μας. Αποδεικνύουμε, μάλιστα, πως για την πρόοδο αξιοποιούμε διαθέσιμα κτίρια και δεν χρειάζεται να προβούμε σε κανενός είδους δανεισμό!



 Όπως προέκυψε, μετά από εξέταση των σχετικών χώρων και σχετική αλληλογραφία με τον Οργανισμό Τουριστικής Εκπαίδευσης προχωράμε να λύσουμε τα επιμέρους τεχνικά θέματα. Θυμίζω, πως οι σπουδαστές των τουριστικών σχολών είναι ιδιαίτερου επιπέδου και από τους ελάχιστους που ακόμη φέρουν τις στολές και κουστούμια με τα διακριτικά των σχολών τους! 


Επιτέλους, και οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων σπιτιών θα έχουν να επιλέξουν και τους νέους φοιτητές οι οποίοι αποτελούν από τις λίγες πλέον ομάδες εκτός δήμου Άργους Μυκηνών που αναζητούν στέγη, εκτός των οικονομικών μεταναστών. Μετά από πρόσκλησή μου, ενημέρωσα προσωπικά τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, προκειμένου και αυτοί να γίνουν κοινωνοί αυτής της μεγάλης επιτυχίας. Είμαι βέβαιος πως είναι μια μεγάλη νίκη για το Άργος, με πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία η τουριστική σχολή.» Προχωράμε και κάνουμε πράξη την "ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ" που υποσχεθήκαμε προεκλογικά.