28/3/12

ΑΠΟΕΛ - Ρεάλ 0-3

Η άμυνα του ΑΠΟΕΛ άντεξε για 73' λεπτά, αλλά δεν ήταν εφικτό να σταματήσει την Ρεάλ, η οποία έφυγε από την Κύπρο νικήτρια με 3-0, έχοντας σκόρερς τους Μπενζεμά (2) και Κακά (videos).




Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με 3-0 το ΑΠΟΕΛ στο "ΓΣΠ", έτσι φαντάζει εύκολο το έργο της στην ρεβάνς του προημιτελικού στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", όπου μάλλον θα τερματιστεί η φανταστική πορεία των πρωταθλητών Κύπρου.
Ο Καρίμ Μπενζεμά στο 74', ο Κακά στο 82' και ξανά ο Γάλλος στο 90' πέτυχαν τα τέρματα της "βασίλισσας", η οποία μάλλον ήδη έχει αρχίσει να σκέφτεται τον ημιτελικό με Μπάγερν ή Μαρσέιγ
Εντυπωσιακό είναι πως οι τελικές προσπάθειες που έκανε η Ρεάλ στο ματς ήταν 24 και το ΑΠΟΕΛ καμία (!), αλλά οι παίκτες του αποθεώθηκαν μετά την λήξη.
ΑΠΟΕΛ - Ρεάλ 0-3

Σκόρερς: 74' και 90' Μπενζεμά, 82' Κακά
Γήπεδο: "ΓΣΠ", Λευκωσία
Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Η πρώτη ευκαιρία ήρθε με το σουτ του Μεσούτ Εζίλ στο 12' να αποκρούει ο Διονύσης Χιώτης, ενώ λίγο νωρίτερα είχε αποχωρήσει τραυματίας για τους γηπεδούχους ο Μαρσέλο Ολιβέιρα.
Ο Έλληνας πορτιέρο μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια στο 28' το διαγώνιο σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο μετά την πάσα του Νουρί Σαχίν, αλλά η πρώτη πολύ μεγάλη φάση για την "βασίλισσα" ήρθε στο 33' με τον Καρίμ Μπενζεμά να χάνει ένα σίγουρο γκολ.
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρήκε τον Νουρί Σαχίν αριστερά, ο Τούρκος μπήκε στην περιοχή, τράβηξε πάνω του τον Χιώτη και έβγαλε μόνο του με το τέρμα τον Μπενζεμά, αλλά ο Γάλλος δεν έπιασε καλά το πλασέ, η μπάλα έσκασε στο έδαφος, πήρε ύψος και πέρασε πάνω από οριζόντιο δοκάρι.
Ο Ρονάλντο στο 44' πλάσαρε από κοντά στην κίνηση, αλλά ήταν άστοχος, έπειτα από την προσπάθεια και την πάσα του Μεσούτ Εζίλ από αριστερά, ενώ το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Ρεάλ να έχει 11 τελικές προσπάθειες και το ΑΠΟΕΛ να μην έχει καμία.
Το δεύτερο ημίχρονο
Το σουτ του Μπενζεμά πέρασε ψηλά άουτ στο 47', όπως και αυτό του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 49', ενώ στο 67' από φάουλ του Ρονάλντο το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να διώξει τον κίνδυνο σε φάση διαρκείας, με τον Σέρχιο Ράμος να προσπαθεί να σκοράρει με "τακουνάκι".
Πολύ καλή ήταν η ευκαιρία ου Μπενζεμά στο 70', ο Γάλλος σούταρε από το ύψος της περιοχής μετά όμορφη κίνηση, αλλά η πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Χιώτη, ο οποίος πάντως φάνηκε να έχει καλύψει την εστία του.
Η άμυνα του ΑΠΟΕΛ "λύγισε" στο 74', καθώς η Ρεάλ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Καρίμ Μπενζεμά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή κεφαλιά, από την εξαιρετική σέντρα του Κακά από αριστερά.
Το σουτ του Ρονάλντο απέκρουσε το πόδι ο Χιώτης στο 76', ενώ απέκρουσε στο 77' δύο προσπάθειες του Μεσούτ Εζίλ μέσα λίγα δευτερόλεπτα.
Το δεύτερο γκολ για τους Ισπανούς ήρθε στο 82', με τον Κακά να μετατρέπεται σε εκτελεστή, σκοράροντας με κοντινό πλασέ ουσιαστικά σε κενό τέρμα, έπειτα από την εξαιρετική προσπάθεια του Μαρσέλο από αριστερά.
Ο Μπενζεμά στο 90' διαμόρφωσε το τελικό 0-3 μετά από ασίστ του Μεσούτ Εζίλ, με τον Γάλλο να σκοράρει για δεύτερη φορά στο ματς και 7η στην διοργάνωση.
ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Πάουλο Ζόρζε, Μαρσέλο Ολιβέιρα (13' Κακά), Ουΐλιαμ Μποαβεντούρα, Νούνο Μοράις, Έλιο Πίντο (72' Εστέμπαν Σολάρι), Χαραλαμπίδης, Αλεξάνδρου (46' Έλντερ Σόουζα), Τρίτσκοβσκι, Αΐλτον.
ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Φάμπιο Κοεντράο (64' Μαρσέλο), Κεντίρα, Νουρί Σαχίν (84' Γκρανέρο), Μεσούτ Εζίλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά, Ιγκουαΐν (64' Κακά).

Ο πίνακας των σκόρερς


12 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

10 γκολ
Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

7 γκολ
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

6 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

5 γκολ
Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)
Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)
Μπαφετιμπί Γκομίς (Λιόν)
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)
Έντινσον Καβάνι (Νάπολι)
Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)
Ρομάν Σιρόκοβ (Ζενίτ)

4 γκολ
Ντιντιέ Ντρογκμπά (Τσέλσι)
Χοσέ Καγεχόν (Ρεάλ)
Πέδρο (Μπαρτσελόνα)
Όσκαρ Καρντόσο (Μπενφίκα)
Ρόμπιν φαν Πέρσι (Άρσεναλ)
Χουλκ (Πόρτο)
Αντρέ Αγιού (Μαρσέιγ)

ΑΠΟΕΛ - Ρεάλ 0-3







πηγη:sport24