20/3/12

όσο περισσότερο γυμνάζεται κάποιος, τόσο περισσότερο πίνει!

Γυμναστική VS αλκοόλ σημειώσατε X...


Αναρωτιέστε τι σχέση μπορεί να έχει η συστηματική άσκηση με την κατανάλωση αλκοόλ; Κι όμως πολύ στενή!


Σύμφωνα με μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι το 2009, όσο περισσότερο γυμνάζεται κάποιος, τόσο περισσότερο πίνει! Μελετώντας ένα δείγμα 230.000 ανδρών και γυναικών, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα πιο... γερά ποτήρια γυμνάζονταν κατά μέσο όρο τουλάχιστον 10 λεπτά περισσότερο από αυτούς που έπιναν λιγότερο και ακόμα περισσότερο από αυτούς που δεν έπιναν καθόλου... Μάλιστα το συγκεκριμένο φαινόμενο παρατηρήθηκε πολύ περισσότερο στις γυναίκες από ότι στους άνδρες.




Η εξήγηση είναι πολύ πιο απλή από όσο πίστευαν ακόμα και οι ίδιοι οι ερευνητές. Οι άνθρωποι «καριέρας» τείνουν να βγάζουν περισσότερα χρήματα, άρα να βγαίνουν πιο συχνά και κατά συνέπεια να καταναλώνουν περισσότερο αλκοόλ. Ειδικά με την είσοδο της γυναίκας στον επαγγελματικό στίβο, και μάλιστα τα τελευταία χρόνια πολύ δυναμικά, και τη γενικότερη απελευθέρωσή της, το ασθενές φύλο συχνά του δίνει και καταλαβαίνει!




Μετά από μία βραδιά κραιπάλης λοιπόν, και έχοντας πάρει πολλές θερμίδες από τα ποτά, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο γυμναστήριο προκειμένου να καούν οι... παρασπονδίες της προηγούμενης μέρας. Για αυτό το λόγο λοιπόν οι συστηματικοί «πότες» έχουν την τάση να γυμνάζονται πιο συχνά αλλά και πιο έντονα από τους υπόλοιπους, Γιατί σε αντίθεση με όλους τους άλλους, απλά έχουν να κάψουν και τις περιττές θερμίδες του αλκοόλ!














πηγη:queen