21/3/12

Μεξικό: Ισχυρός σεισμός 7,6 Ρίχτερ κοντά στο Ακαπούλκο

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μεγάλη ακτίνα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα.


Κανένα θύμα δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής από τον σεισμό των 7,6 ρίχτερ που έπληξε το Μεξικό. Η σεισμική δόνηση _ που είχε διάρκεια μεγαλύτερη από ένα ολόκληρο λεπτό _ έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην πρωτεύουσα, την Πόλη του Μεξικού, όπου κτίρια υπέστησαν ζημιές και ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους. Οι συνδέσεις των κινητών τηλεφώνων έπεσαν και τα αυτοκίνητα ήταν σχεδόν σταματημένα λόγω κίνησης.  

«Δεν έχω αισθανθεί άλλο σεισμό τόσο δυνατό. Πίστευα ότι το κτίριο θα κατέρρεε», είπε οΣεμπαστιάν Ερέρα, 42 ετών, επιχειρηματίας από μια γειτονιά της Πόλης του Μεξικού που είχε πληγεί ιδιαιτέρως στον καταστροφικό σεισμό του 1985 κατά τον οποίο είχαν σκοτωθεί χιλιάδες άτομα. 

Η τηλεόραση έδειξε εικόνες από ένα τμήμα γέφυρας που είχε γκρεμιστεί πάνω σ' ένα όχημα αλλά δεν έγινε σαφές αν στο όχημα επέβαινε κάποιος που τραυματίστηκε. 

Μερικά κτίρια στην Κοντέσα, γειτονιά της μόδας, εμφάνισαν ρωγμές. Ο δήμαρχοςΜαρσέλο Εμπραρντ έγραψε στο twitter ότι, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε ελικόπτερο το οποίο πέταξε πάνω από την πρωτεύουσα, δεν υπάρχουν ενδείξεις για εκτεταμένες ζημιές στην πόλη. 

Ο πρόεδρος Φελίπε Καλντερόν έγραψε στο twitter ότι δεν έχει πληροφορίες για σοβαρές ζημιές από τον σεισμό. 
Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην πολιτεία του Γκερέρο, κοντά στο παραθαλάσσιο θέρετρο του Ακαπούλκο. Μεξικανικές πηγές υπολόγισαν ότι ο σεισμός ήταν μικρότερης έντασης ενώ οι κάτοικοι του Ακαπούλκο είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι δεν τους φάνηκε και τόσο δυνατός.  
 
Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού ανακοίνωσε ότι, επειδή το επίκεντρο του σεισμού δεν ήταν υποθαλάσσιο, δεν υπάρχει περίπτωση να προκληθεί καταστροφικό τσουνάμι.

Ο σεισμός έγινε αισθητός ως την πρωτεύουσα της Γουατεμάλας.    















Πηγη:tovima