2/3/12

Κορυφώνεται το θρίλερ με την ομηρία στην Κομοτηνή - Απειλεί να εκτελέσει τους ομήρους ο 52χρονος

Απρόσμενες διαστάσεις έχει πάρει η υπόθεση με τον ένοπλο στην Κομοτηνή που κρατάει από νωρίς το μεσημέρι δύο ομήρους σε εργοστάσιο κατασκευής κάδων απορριμμάτων. Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για απολυμένο οδηγό του εργοστασίου «HELESI PLC» στην Κομοτηνή, o oποίος απειλεί να εκτελέσει τους ομήρους. Ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρεία αναφέροντας ότι η απόλυση του δράστη πραγματοποιήθηκε λόγω «ασταθούς, ανάρμοστης και παραβατικής συμπεριφορά στο χώρο εργασίας». 

Ο δράστης βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την αστυνομία, ενώ ζητά να του φέρουν τα φάρμακά του, αφού αντιμετωπίζει προβλήματα μελαγχολίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν κλείσει τη θέρμανση στο εργοστάσιο ώστε να κουράσουν ακόμα περισσότερο τον δράστη, ο οποίος είναι σε πολύ κακή ψυχολογική και σωματική κατάσταση.

Οι συντάκτες του protothema.gr μίλησαν τηλεφωνικά με τον 52χρονο, ο οποίος ονομάζεται Δημήτρης και εργάζεται στο εργοστάσιο από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του. 

«Θα υπάρξουν άλλα δύο πτώματα και μετά θα βγω έξω με την καραμπίνα κι όποιον πάρει ο χάρος» είπε χαρακτηριστικά, πυροβολώντας, μάλιστα, προς τα παράθυρα για να πείσει ότι είναι αυτός που τηλεφώνησε.

«Η εταιρεία με πέταξε στο δρόμο, θέλω να ξαναγίνω άνθρωπος» είπε, καταγγέλλοντας ότι ο πρώην εργοδότης του δεν του έχει δώσει αποζημίωση εδώ και εννιά μήνες, προσθέτοντας ότι «έχει φάει χρήματα από το ελληνικό δημόσιο» μέσω υπεράκτιων εταιρειών.

«Ήρθα αποφασισμένος να πυροβολήσω» είπε μεταξύ άλλων.

Ο 52χρονος δράστης προηγουμένως τραυμάτισε τρία άτομα με το κυνηγετικό όπλο του, εκ των οποίων ο ένας είναι ο 51χρονος ιδιοκτήτης του εργοστασίου και ο άλλος νεαρός υπάλληλος υπήκοος Βουλγαρίας. Ο τρίτος τραυματίας μάλιστα είναι αστυνομικός. Οι τραυματίες νοσηλεύονται στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο της Κομοτηνής. Και οι τρεις είναι καλά στην υγεία τους.

Νωρίτερα, με συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας απελευθερώθηκαν και δύο εργαζόμενες, που είχαν κρυφθεί σε αποθηκευτικό χώρο του εργοστασίου.

Το εργοστάσιο βρίσκεται στην βιομηχανική ζώνη της περιοχής και το σημείο έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ βρίσκεται επί ποδός ομάδα διαπραγματευτών της ΕΛ.ΑΣ. Στο χώρο βρίσκονται ο εισαγγελέας και δυνάμεις των ΕΚΑΜ.

Aνακοίνωση εξέδωσε η εταιρεία για το περιστατικό, αναφέροντας ότι η απόλυση του δράστη πραγματοποιήθηκε λόγω «ασταθούς, ανάρμοστης και παραβατικής συμπεριφορά στο χώρο εργασίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σήμερα περί ώραν 13:00 ο Μανίκας Δημήτριος, ετών 52, εισέβαλλε ένοπλος με κυνηγετική καραμπίνα, στο εργοστάσιο της εταιρείας Helesi ΑΕ στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής. Εισήλθε στο γραφείο του Διευθύνοντα Συμβούλου, Αθανασίου Ανδριανόπουλου, ετών 51 και πυροβόλησε τραυματίζοντας τον υπάλληλο Εμίλ Ίλεν Μαρίνοφ, ετών 30, στα πόδια και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, στο λαιμό στο χέρι και στα πλευρά. Αιμόφυρτος ο δεύτερος προσπάθησε να διαφύγει, ο δράστης τον καταδίωξε, αλλά η παρέμβαση άλλων εργαζομένων επέτρεψε την σωτήρια διαφυγή του υπαλλήλου αλλά και του καταδιωκόμενου. Στη συνέχεια ο δράστης με την απειλή του όπλου έθεσε σε ομηρία δύο άλλους εργαζομένους και οχυρώθηκε στο γραφείο της διοίκησης. 

Η κατάσταση της ομηρίας ευρίσκεται σε εξέλιξη. Επί τόπου επιχειρούν ειδικοί διαπραγματευτές και αστυνομικές δυνάμεις για την απελευθέρωση των ομήρων. Οι τραυματισθέντες νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής εκτός κινδύνου, ενώ όμηροι παραμένουν οι εργαζόμενοι Γκριτσέλης Δημήτριος, ετών 64 και Διγγάρης Θεοφάνης, ετών 51. Ο δράστης, εργαζόταν ως υπάλληλος γραφείου στις εγκαταστάσεις της Κομοτηνής από 20.07.2000 έως την απόλυση του, την 31.08.2011, καθόσον επί μακρόν επεδείκνυε ασταθή ανάρμοστη και παραβατική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας».





πηγη:newpost