1/3/12

Για την παρουσίαση του iPad3 ετοιμάζεται η Apple





Το τελευταίο της τεχνολογικό απόκτημα: το iPad 3 αναμένεται να παρουσιάσει η Apple σε εκδήλωση την 7η Μαρτίου. Οι προσκλήσεις που απεστάλησαν χθες σε δημοσιογράφους έγραφαν: «Εχουμε κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε -και να πιάσετε- από κοντά».
Παρότι η εταιρία δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα την κυκλοφορία του προϊόντος, το μήνυμα συνοδευόταν από εικόνα, που μοιάζει να εμφανίζει τμήμα της οθόνης αφής ενός iPad.


Τα iPad, που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το 2010, έχουν πουλήσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 50 εκατομμύρια τεμάχια σε όλο τον κόσμο. Η ημερομηνία αρχικής πώλησης της νέας συσκευής, iPad 3, δεν έχει ανακοινωθεί ούτε και αυτή ακόμη.


Πέρσι, οι πωλήσεις iPad 2 ξεκίνησαν στις ΗΠΑ εννέα ημέρες μετά την ανακοίνωση κυκλοφορίας του προϊόντος, που και αυτή είχε γίνει το Μάρτιο.


Οι πρώτες δύο εκδοχές του iPad μεταμόρφωσαν την αγορά για υπολογιστές τύπου «τάμπλετ», για να την καταστήσουν έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς της βιομηχανίας των υπολογιστών.
Η κυρίαρχη θέση της Apple στην αγορά των τάμπλετς αμφισβητείται, όμως, από σειρά ανάλογων συσκευών, που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android της Google. Αργότερα μέσα στο 2012, οι ειδικοί εκτιμούν ότι νέα κατηγορία συσκευών τάμπλετ θα κατακλύσει την αγορά, χάρη στο νέο λειτουργικό σύστημα Windows 8. Η Microsoft αναμένεται να ανακοινώσει λεπτομέρειες για τις διάφορες εκδοχές του Windows 8 σε εκδήλωση στη Βαρκελώνη.


Η αγορά των συσκευών τάμπλετ, όπως και αυτή των smartphones, βρίσκεται εν μέσω πραγματικού πολέμου ευρεσιτεχνιών, μεταξύ της Apple και του κυριότερου ανταγωνιστή της, της Samsung. Την ίδια στιγμή, η Apple αντιμετωπίζει δικαστική διένεξη γύρω από τα δικαιώματα χρήσης του όρου «iPad» από την ασιατική βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών Proview.








πηγη:kathimerini