3/8/11

Βουλευτές θυμίζουν την υπόθεση Κοσκωτά

Δύο ερωτήσεις, σχόλια επί της ουσίας, προς και για τον υπουργό Οικονομικών για την υπόθεση της υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ από την Proton Bank, που αποκάλυψε η «Ε», κατατέθηκαν χθες στη Βουλή από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη και από τους ανεξάρτητους, που εκπροσωπούν το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών, Γ. Δημαρά και Β. Οικονόμου.
«Η ενισχυθείσα από το Δημόσιο Proton Bank στα δίχτυα της αρχής καταπολέμησης μαύρου χρήματος», τιτλοφορείται...
 η ερώτηση Παπαδημούλη.




Ο βουλευτής κάνει
 αναφορά στα δημοσιεύματα της «Ε», υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα ότι «την ίδια στιγμή που η ΤτΕ ερευνούσε αντικανονικές συναλλαγές και η αρχή για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος διαπίστωνε υπεξαίρεση 51 εκατ. ευρώ να ενισχύσει στις 14/7/2011 με 100 εκατ. ευρώ για λόγους διατήρησης της συστημικής ευστάθειας του εγχώριου χρηματοπιστωτικού τομέα, παρά τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις δύο στελεχών». 




Ο κ. Παπαδημούλης ζητεί να πλήροφορηθεί μεταξύ άλλων: Πότε και ποιοι έκαναν εκ μέρους της ΤτΕ αυτό τον πλημμελή έλεγχο για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου από τον κ. Λαυρεντιάδη. Αν ήταν ενήμερη η ηγεσία του ΥΠΟ και αν και πώς αντέδρασε. 

Για διαδικασία παράνομων πράξεων, με όμοιό τους μόνο την πολύκροτη υπόθεση Κοσκωτά, κάνουν λόγο οι Γ. Δημαράς και Β. Οικονόμου. 


Αναφέρουν μάλιστα πληροφορίες, βάσει των οποίων η ΤτΕ και το ΥΠΟ ενέκριναν, καθ'υπέρβαση των ορίων του νόμου, καταθέσεις κρατικών διαθεσίμων στην εν λόγω τράπεζα ύψους 135 εκατ. ευρώ, λήξεως 15/7/2011 και 160 εκατ. ευρώ στις 14 Ιουλίου.
«Η νομιμότητα είναι νομιμότητα, αυτή υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και δεν μπορεί να προκύπτει συγκυριακά. Ν




α αναζητηθούν οι ευθύνες και να εφαρμοστεί ο νόμος χωρίς συμψηφισμούς», σχολίασε εκ μέρους της Δημοκρατικής Αριστεράς ο βουλευτής Ν. Τσούκαλης, αναφερόμενος στην αιτιολογία - απάντηση Βενιζέλου.