24/8/11

Αλλάζουν χρώμα τα ταξί στην Αθήνα


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο αρμόδιος υπουργός, Γ. Ραγκούσης, έχει αποφασίσει, με το άνοιγμα του επαγγέλματος, να προωθήσει και μια σειρά ακόμα αλλαγών: Ανάμεσα σε αυτές και η αλλαγή του χρώματος των ταξί για την Αθήνα, από κίτρινα, σε κόκκινα!
Πηγές από το Υπουργείο αναφέρουν ότι με αυτό τον τρόπο, θα γίνει και σαφής η αλλαγή από την πρώτη κιόλας ημέρα, αλλά και θα καταπολεμηθούν τα κρούσματα των «πειρατικών» ή των «μαϊμού» ταξί που ήδη έχουν αρχίσει να πληθαίνουν και αναμένεται να πληθύνουν περισσότερο με το άνοιγμα. Πάντως ήδη το ενδιαφέρον τους έχουν εκφράσει μεγάλες, διεθνείς εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ταξί, ζητώντας την αγορά χιλιάδων αδειών.

Αν και το ζήτημα έχει «παγώσει» με τους αυτοκινητιστές να προειδοποιούν για νέες κινητοποιήσεις το Σεπτέμβριο, θεωρείται δεδομένο πως τουλάχιστον μια εξ’ αυτών, που δραστηριοποιείται σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς και στη Λευκωσία, έχει ήδη ως δεδομένη τη δραστηριοποίηση στην Αθήνα, με έμφαση στις μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Σκοπός είναι και η αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των ταξί, με ελαχιστοποίηση της «κούρσας από το δρόμο». Μια από τις εισηγήσεις που έχει στα χέρια του ο κ. Ραγκούσης, είναι, ως επί το πλείστον τα ταξί να δουλεύουν με τηλεφωνικά ραντεβού, ώστε να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις και να μειωθεί, με αυτό τον τρόπο, η κίνηση στην πρωτεύουσα.