20/8/11

Το "πλοίο του Κεμάλ" έριξε άγκυρα στο Αιγαίο


Το «πλοίο του Κεμάλ» (φωτ.) έριξε Αγκυρα στο Αιγαίο. Η διάσημη θαλαμηγός «Savarona», που πλέον είναι γνωστή και ως «το πλοίο των οργίων», βρίσκεται από προχθές αρόδο μεταξύ των κόλπων της Αγίας Αννας και του Αγίου Προκοπίου στη Νάξο.
Το μέγεθος και η πολυτέλεια του «Savarona» εντυπωσίασαν όλους όσοι το είδαν να οργώνει την καταγάλανη θάλασσα ανοιχτά της Νάξου, ενώ τόσο οι ντόπιοι όσο και οι τουρίστες έσπευσαν να το αποθανατίσουν βγάζοντάς το φωτογραφίες και τραβώντας το βίντεο με τις κάμερές τους. Η διάσημη θαλαμηγός είναι μία από τις μεγαλύτερες του κόσμου, με μήκος 124 μέτρα. Είναι ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό και επιβλητικό λευκό πλοίο με κίτρινα φουγάρα και κατάρτια. Εχει ιστορική σημασία για την τουρκική ναυτιλία και για τους Τούρκους αποτελεί ένα είδος πλωτού μνημείου, αφού υπήρξε μεταξύ άλλων το πλοίο που μετέφερε τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Η θαλαμηγός, όμως, είναι διάσημη και για έναν ακόμα λόγο: πέρσι ο Τούρκος επιχειρηματίας Τεφίφ Αρίφ είχε κατηγορηθεί ότι διοργάνωνε ροζ πάρτι στο πλοίο, και μάλιστα για τον λόγο αυτό δικάστηκε με άλλα εννέα άτομα, καθώς πλήρωνε αδρά δίμετρες καλλονές (κάτω των 18 ετών) από τη Ρωσία και την Ουκρανία για να επιδίδονται σε όργια πάνω στη θαλαμηγό. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «πλήρωνε τις αμοιβές των γυναικών, τα πρακτορεία, τους μεσάζοντες, αλλά και τη μεταφορά των αλλοδαπών που εμπλέκονταν».

Οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι κατηγορήθηκαν για σωματεμπορία, προώθηση της πορνείας και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ μεταξύ των γυναικών που συνελήφθησαν ήταν και δύο ανήλικες. Τόσο ο επιχειρηματίας όσο και οι υπόλοιποι αρνούνται το σεξουαλικό σκάνδαλο. Στη δίκη αυτή τέσσερις από τους δέκα κατηγορουμένους καταδικάστηκαν σε 20μηνη φυλάκιση με αναστολή.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ