27/8/11

Μυστική συμφωνία για να μην μειωθούν οι μισθοί εφοριακών – τελωνειακών !!!


Αν ισχύει η είδηση ότι εφοριακοί και τελωνειακοί έκαναν συμφωνία με την κυβέρνηση και δε θα υποστούν μειώσεις στο μισθό τους με το ενιαίο μισθολόγιο σε αντίθεση με χιλιάδες άλλα κορόϊδα, τότε θα πρόκειται για μεγάλη κυβερνητική ξεφτίλα.
Στην πιάτσα κυκλοφορεί η φήμη, που διαδίδουν οι συνδικαλιστές εφοριακοί και τελωνειακοί, ότι οι απώλειες από την περικοπή των επιδομάτων, καλυφθεί με έναν άλλο κωδικό που στο εκκαθαριστικό κάθε μήνα θα λέγεται προσωπική διαφορά. Για παράδειγμα αν ένας εφοριακός έπαιρνε μισθό 1.500 ευρώ και άλλα 1.200 σε επιδόματα, δηλαδή 2.700 ευρώ και με το νέο μισθολόγιο ο μισθός του είναι 1.800 ευρώ τα υπόλοιπα 900 ευρώ θα δοθούν με άλλο τρόπο. Η ουσία είναι ότι δε θα υποστούν καμιά μείωση του εισοδήματός τους.
Αυτό διαδίδουν οι εφοριακοί οι οποίοι ας θυμίσουμε, είναι από τα αγαπημένα παιδιά του ΠΑΣΟΚ με ποσοστά… Στάλιν στις εσωτερικές εκλογές τους.
Λένε ότι στη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, τους δόθηκε αυτή η υπόσχεση και αυτοί ανέστειλαν τις προγραμματισμένες απεργίες τους.
Προφανώς η κυβέρνηση φοβούμενοι ότι θα διαλυθούν οι εφορίες, τα έσοδα θα βουλιάξουν και η μαύρη τρύπα θα διευρυνθεί, υπέκυψαν στον εκβιασμό των δικών της παιδιών και έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία.
Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να βγει στο φως η συμφωνία με τους εφοριακούς που τόσους μήνες λευκή απεργία έκαναν και δεν εισέπρατταν βεβαιωμένους φόρους. Διότι τότε θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η αντίδραση χιλιάδων άλλων δημοσίων υπαλλήλων, εκπαιδευτικών, γιατρών, εργαζόμενους στους δήμους και τα υπουργεία. Δε μπορεί κάποιοι να είναι πιο ίσοι από τους άλλους θα πουν και θα διεκδικήσουν κι αυτοί να μην υποστούν απώλειες εισοδημάτων.
Και τότε θα πέσει πολύ γέλιο. Το περίφημο σχέδιο του ενιαίου μισθολογίου που θα εξορθολόγιζε τις μισθολογικές δαπάνες θα ναυαγήσει και η κυβέρνηση θα έχει υποστεί δεινή ήττα.
Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον και τι θα πει ο κ. Βενιζέλος στην τρόικα που περιμένει έργα και συμβουλεύει για περικοπές δαπανών στο δημόσιο.
Οι Πασοκιές πλέον δε μένουν κρυφές ούτε κι όταν πρόκειται για τα δικά τους παιδιά.
Και η επιβεβαίωση (Τετάρτη μεσημέρι)
Επί τάπητος τέθηκαν την Τετάρτη οι παράμετροι του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο σε ευρεία σύσκεψη των Ευ.Βενιζέλου και Δ.Ρέππα. Παρά το γεγονός ότι δεν έγιναν οι τελικές ανακοινώσεις, από την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι θα δοθεί η λεγόμενη προσωπική διαφορά, ώστε να καλυφθούν οι αποκλίσεις που θα προκύψουν από την καταργηση επιδομάτων.
«Στόχος νέου και μισθολογίου δεν είναι ο περαιτέρω περιορισμός των αποδοχών» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Η «προσωπική διαφορά» θα αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, κυρίως τα επιδόματα τύπου ΔΙΒΕΕΤ, τα οποία λαμβάνουν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.
Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, θα τεθεί πλαφόν σε αυτά τα επιδόματα, θα «παγώσουν» οι αυξήσεις τους και, παράλληλα, σταδιακά θα μειώνονται.
Για δε τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο δεν πρόκειται να υπάρξει «προσωπική διαφορά».
Την εξέλιξη αποκάλυψε στο ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος των εργαζομένων στις ΔΟΥ, εξηγώντας πως η συμφωνία με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει η προσωπική διαφορά να δίνεται και σε άλλους δημοσίους υπαλλήλους, όχι μόνον όσους υπηρετούν στο συγκεκριμένο υπουργείο.
Ο Γιάννης Δρίβας προσθεσε μαλιστα ότι οι μισθολογικές ανισότητες ανάλογα με το φορέα όπου εργάζεται κάθε υπάλληλος θα παραμείνουν, τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα εφαρμογής του μέτρου.


Αντιδράσεις: